AC3: The Tyranny of King Washington – alternativní trable
Speciály Článek AC3: The Tyranny of King Washington – alternativní trable

AC3: The Tyranny of King Washington – alternativní trable

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17

Ven se dostala první epizoda z příběhového balíčku pro třetí díl akce Assassin’s Creed 3 a my jsme se oblékli do vlčí kůže. Co říkáme na zážitek?

Reklama

Recenze z hraní Xbox 360 verze

Pokud patříte mezi fanoušky série, zajisté máte první epizodu DLC s názvem Infamy již odehranou. Najdou se však rozhodně i tací, kteří stále váhají. My jsme si nové dobrodružství Connora projeli a můžeme vzkázat, že původní hře ani nepřilepšuje, avšak ani ji nestahuje dolů.

Přečtěte si také naši recenzi na Assassin's Creed 3.

Alternativní historie

Příběh dodatečného obsahu zkoumá alternativní historii, ve které byl George Washington, jedna z nejdůležitějších postav Americké revoluce, zahlcen mocí a silou jablka Edenu, které se konečně napřímo objevuje ve hře. Po prohlášení za krále tak začíná Washington postupovat zemí a drasticky odstraňovat všechny, kdo se mu postaví do cesty. A jak už to tak vypadá, je to právě Connor, který jej může zastavit.

Zajímavě je zpracována samotná struktura příběhu. Všechny události se totiž na Connora svalí nečekaně, v této realitě nikdy neabsolvoval trénink s Achillem a nikdy se nestal asasínem. Množství mrtvých postav opět ožívá, někteří přešli na stranu zla a nyní stojí po boku Washingtona. Connor prakticky jako jediný naprosto nechápe, co se kolem děje a podobný chaos dává první epizodě docela zajímavý podkres. Náš hrdina tak musí zatnout zuby a pustit se do nové bitvy, která přišla nečekaně a ve špatnou chvíli.

První epizoda působí spíše jako ochutnávka, bez větších potíží jí proběhnete za necelé dvě hodiny. K dispozici je zatím pouze přírodní část mapy jménem Hranice, města dostupná nejsou a ani zde není moc co na práci. Mimo příběhové mise můžete tak maximálně pomoci některým obyvatelům a sbírat poklady, rozházené v prostředí.

Maskování aktivováno

Kromě fešného oblečku z vlčí kůže a nového tomahavku dostane Connor do vínku jednu novou schopnost. V celém DLC jich přibude hned několik, první epizoda však nabízí pouze jakési vlčí maskování a pomoc od vlčí smečky. Po zapnutí se Connor stává prakticky neviditelným a může se pohybovat velmi rychle, není to však zadarmo. Život rychle ubývá a hráč se musí stihnout vrátit do své lidské podoby, pokud nechce zařvat. Je to rozhodně příjemné osvěžení, které působí tak trochu jako maskování z Crysis, není to ale nic, co by fanoušky donutilo skákat radostí. Navíc trochu nechápu, proč vlci z lesa stále útočí na Connora i poté, co se stane "jedním z nich". Trochu to nedává smysl.

Změn jsme se nedočkali ani z grafického hlediska, třetí díl sám o sobě vypadá více než slušně a nabízí velmi praktickou audiovizuální stránku, změn se tak nedočkal ani systém animací či boje. Vše zůstává při starém, prezentace však vždy byla silnou stránkou série.

Historická jednohubka

První epizoda přídavku The Tyranny of King Washington je spíše takovým menším poděkováním od vývojářů za to, že si hráči pořídili třetí díl. Nenabízí prakticky nic, kvůli čemu by stále za to jej kupovat, ostatní epizody ale vypadají nadějně a už ve druhé bychom se měli podívat do Bostonu. Nečekejte od toho nic novátorského ani unikátního, pokud si ale chcete ještě jednou zařádit s Connorem v novém obleku a se smečkou vlků po boku, můžete dát DLC šanci. Brzy nás totiž čeká plnohodnotný čtvrtý díl.

DLC stojí necelých 10 euro (800 MS bodů).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama