Ace Attorney nikam nezmizí, další díl zřejmě použije RE Engine
Novinka Ace Attorney nikam nezmizí, další díl zřejmě použije RE Engine

Ace Attorney nikam nezmizí, další díl zřejmě použije RE Engine

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Producent nové kolekce potvrzuje, že série rozhodně nekončí.

Reklama

Už za pár dnů vychází Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy, v pořadí už třetí kolekce her z této právnické série, která pokrývá čtvrtý až šestý díl. Ty byly předtím dostupné pouze na systémech Nintendo DS (Apollo Justice), respektive 3DS (Dual Destinies a Spirit of Justice). V této souvislosti udělal japonský magazín 4Gamer rozhovor s producentem nové kolekce Keničim Hašimotem, který mimo jiné zmínil poměrně zajímavou věc ohledně budoucnosti série (když byl na ni přímo dotázán). O překlad do angličtiny této části rozhovoru se postaral magazín Nintendo Everything:

"V tuhle chvíli není o čem mluvit," říká Hašimoto, "ale získali jsme hodně znalostí ohledně RE Enginu. Můžu říct, že série Ace Attorney neskončí, takže v tomhle smyslu si myslím, že se můžete těšit na to, co se chystá."

Přestože samozřejmě nejde o definitivní potvrzení, Hašimotovo prohlášení minimálně nasvědčuje tomu, že je v přípravě buď úplně nový díl, nebo minimálně další kolekce (v tomto ohledu už by se nabízela prakticky jen dualogie spin-offů Investigations).

Zároveň můžeme vzhledem k prohlášení ohledně získávání znalostí o RE Enginu (interním enginu Capcomu) téměř s jistotou říct, že další hra poběží právě na něm. A dává to smysl, neboť Capcom engine používá na všechny možné žánry. Remasterovaná první trilogie Ace Attorney sice používala Unity, ale loňský remaster Ghost Tricku i letošní Apollo Justice Trilogy používají právě RE Engine.

Otázka ohledně budoucího dílu je tak spíš "kdy" než "zda". Sérii se podle všeho velmi daří, což ostatně loni v dubnu potvrdil i provozní ředitel Capcomu. První trilogie už má na kontě 2,6 milionů prodaných kopií a na Steamu momentálně zažívá svůj nejlepší měsíc za celou svou existenci, okolo 4 000 současně hrajících hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama