Activision Blizzard zachraňuje příjmy Xboxu
Novinka Activision Blizzard zachraňuje příjmy Xboxu

Activision Blizzard zachraňuje příjmy Xboxu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Prodeje hardwaru zásadně klesly.

Reklama

Microsoft zveřejnil finanční výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku – první tři měsíce roku kalendářního. Podruhé do čtvrtletní zprávy zahrnuje koupený Activision Blizzard a ukazuje se, že akvizice může za veškerý růst herní divize.

Microsoft Gaming si v tržbách polepšil meziročně o 51 %. Bez účasti Activisionu, Blizzardu a Kingu by ovšem příjmy o 4 % klesly. V tabulce tržeb podle segmentů se Gaming vrátil na čtvrté místo za Windows, které zaznamenaly začátkem roku nečekaně dobré prodeje.

Podobně Activision Blizzard dominuje i kolonce obsahu a služeb. Zařídil zde Xboxu růst 61 %, zbytek herní divize Microsoftu si připsal jediné procento oproti stejnému období v minulém roce. Razantně se pak zhoršily prodeje hardwaru. O konzole byl malý zájem, což zapříčinilo pokles tržeb o 31 %.

Celkové tržby ve výši 5,5 miliardy dolarů nakonec přesto překonaly očekávání Microsoftu a Xbox si připsal historicky nejlepší třetí čtvrtletí.

Za zmínku stojí také ztráta Activision Blizzardu ve výši 350 milionů dolarů, která je ovšem nižší než v předchozím čtvrtletí a značný obnos padl na pokračující integraci společnosti. Z tohoto čísla proto ani tentokrát nelze příliš usuzovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama