Activision plánuje filmovou sérii Call of Duty
Novinka Activision plánuje filmovou sérii Call of Duty

Activision plánuje filmovou sérii Call of Duty

Michal Burian

Michal Burian

17

Filmy budou ve stylu těch od Marvelu, Activision chce Call of Duty filmy na styl Black Ops i Modern Warfare.

Reklama

Společnost Activision Blizzard založila již v roce 2015 speciální divizi, která má za úkol vytvořit filmovou sérii Call of Duty. Představitelé chtějí napodobit úspěch filmů Marvel a přinést Call of Duty na plátna kin. Filmy budou mapovat svět Call of Duty, ale nebudou využívat příběhy jednotlivých her. Spíše se u nich inspirují.

Activision si představuje, že vytvoří celou řadu filmů Call of Duty. Některé budou připomínat Black Ops, tedy příběh za příběhem (pravděpodobně z budoucnosti), zatímco jiné spíše Modern Warfare. Další může být hybridem obojího - soukromé tajné operace. Je možné, že bychom se v budoucnu mohli dočkat i snímku, který se zaměří na historii. Když už se nové, letošní Call of Duty má odehrávat za dob druhé světové války.

Jisté je, že filmy budou adrenalinové, vysokoenergetické a plné akce, stejně jako každý díl her Call of Duty. Jednotlivé filmy budou vzájemně propojeny, měl by tak vzniknout jeden obrovský svět, podobně jako v případě filmů Marvelu. K tomuto propojení může pomoci i seriál, který Activision zvažuje.

Podle nejnovějšího rozhovoru pro The Guardian už má být připraveno několik scénářů. Na nich se podílejí i vojenští experti a vojáci ve výslužbě. První film by mohl být v kinech již v roce 2018.

Vznik filmů má na starost producentka Stacey Sher, která se k Activision Blizzard Studios přidala na začátku minulého roku. Sher se podílela z pozice producentky na spouště úspěšných filmů, včetně Gattaca, The Fisher King (Král rybářů) nebo Erin Brockovich. Sher pracovala také na celé řadě filmů režiséra Quentina Tarantina - The Hateful Eight (Osm hrozných), Django Unchained (Nespoutaný Django) či Pulp Fiction (Pulp Fiction: Historky z podsvětí).

Druhým hlavním člověkem je Nick van Dyk. Ten působil v Disney na důležité pozici a byl u rozvoje filmů od Marvelu, stejně tak měl důležité slovo u Star Wars (Hvězdné války).

To ale stále není vše. Activision chce svou filmovou divizi využít i pro film na motiv střílečky Overwatch. Tam to bude mnohem snazší, fanoušci Overwatch by měly dostat snímek, který se zaměří na příběh jednotlivých hrdinů, podobně jako to udělala skvělá CGI videa a ostatně i komiks. Van Dyk tvrdí, že by mohlo jít o něco na styl Star Wars: Rogue One, tedy nový příběh v již známém prostředí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama