Activision zakročil proti Black Ops 2 spekulacím
Call of Duty Novinka Activision zakročil proti Black Ops 2 spekulacím

Activision zakročil proti Black Ops 2 spekulacím

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Vydavatel podle všeho rázně zatlačil na několik francouzských webů, jež jako první zveřejnily úniky informací o pokračování Call of Duty.

Reklama

Jak si možná pamatujete, poslední dobou se zmínky o druhém dílu akce Black Ops rojí čím dál více. Napřed na svých stránkách zveřejnil profil hry server Amazon, pak se hra objevila v životopisu jednoho z nezávislých vývojářů. Jakékoliv informace o hře byly již staženy, tím ale příběh zdaleka nekončí.

Tyto úniky se totiž jako první objevily ve francouzských herních médiích a Activision podle všeho řádně zatlačilo na pilu, což vzápětí naopak popřelo.

Zástupce šéfredaktora serveru Gameblog.fr, Grégory Szriftgiser, řekl v rozhovoru pro Kotaku, že jej společnost kontaktovala a žádala o stažení informací. Poté, co odmítl, jej kontaktovala opět a zdůraznila, že se toto chování může velmi negativně podepsat na navázané spolupráci a že si není dostatečně vědom následků.

„Zeptal jsem se, zda již patříme do černé listiny, anebo jsou redaktoři webu stále pozvaní na tiskovou konferenci, která je naplánována na příští týden. Odpověděli, že nikoliv. Ba co více, naše spolupráce je prý nyní silně ořezána, veškeré reklamy zrušeny a nedočkáme se ani posílání review verzí jejich her. Všechny budoucí tiskovky jsou nám taktéž uzavřeny,“ nechal se slyšet Grégory.

Dodal také, že bylo podobným způsobem zacházeno s několika dalšími francouzskými weby. Activision ale vydalo prohlášení, ve které řeklo následující: „Activision nikdy redaktory nebanuje. Věříme, že se jedná o nedorozumění, které se budeme snažit rychle vyřešit.“

Ať už se má situace jakkoliv, vypadá to, že se nám letos opravdu chystá pokračování Black Ops.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama