Adventures of Mana k nám dorazí na chytré telefony
Novinka Adventures of Mana k nám dorazí na chytré telefony

Adventures of Mana k nám dorazí na chytré telefony

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Bohužel to vypadá, že se nedočkáme PS Vita verze tohoto remaku.

Reklama

Jak už jsme několikrát zmiňovali, Square Enix se vydal cestou mobilní zábavy a také cestou remaků. Spojením těchto dvou filozofií vznikl také remake hry Adventures of Mana, kterou můžete znát pod starším názvem Final Fantasy Adventure. Ta vyšla v roce 1991 pro Gameboy.

I když ještě neznáme konkrétní datum vydání, dočkáme se hry jak v Evropě, tak v Severní Americe ve verzi pro zařízení s iOS a Androidem. Zajímavostí je, že v Japonsku je tento titul k mání již o loňské zimy, ale také pro konzoli PS Vita.

Příběh hry není nijak složitý. Nad Mount Illusia se tyčí Tree of Mana. Tento strom roste díky vlastní energii a je vnímán celým vesmírem. Legenda pak praví, že kdo se jej dotkne, získá nekonečnou moc. Vládce hradu Glave zvaný Shadow Knight ji chce získat pro sebe a dobýt celý svět. Služebníci Shadow Knighta se jmenují Battle Servants a jsou pro zábavu svého pána nuceni každý den bojovat s různými monstry. Za to dostávají jídlo, aby přežili do dalšího dne. Zranění z těchto bojů si ale berou velkou daň a některá se už ani nedokážou vyléčit.

Vašim alter egem ve hře bude mladý muž, který se pokusil zabít Shadow Knighta, ale neuspěl. Byl zajat a teď musí každý den bojovat jako jeden z Battle Servantů proti monstrům. Říká se o něm, že jeho otec byl kdysi jedním z vládců této země. Při hraní pak potkáte ještě dívku, která se specializuje na léčebnou magii a mnoho dalších zajímavých postav. A chybět nebudou ani chocobové.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama