Fortnite Novinka Aktualizace: Odstartovala další éra Fortnite. Co nového nabídne Chapter 3?

Aktualizace: Odstartovala další éra Fortnite. Co nového nabídne Chapter 3?

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Objeví se zde známí hrdinové, nová mapa a mechaniky.

Reklama

Aktualizace:

Chapter 3 nakonec začala o něco dříve, konkrétně v 16:00 našeho času. Všechno z předchozích zpráv se potvrdilo a první hráči už prozkoumávají nový svět. Tvůrci na Twitteru uvedli, že do launche Chapter 3 se zatím připojil rekordní počet hráčů. I kvůli tomu se hra potýká s technickými problémy.

 

Původní článek:

Na internet i přes snahu Epic Games unikl trailer, který prozrazuje, co nás nejspíše čeká v příští éře Fortnite.

V první řadě se potvrdily spekulace o tom, že Fortnite přechází na Unreal Engine 5. K dispozici je opět několik klasických biomů - sníh, poušť, lesy - takže nic neobvyklého. Ve hře se tedy neobjeví přenesené „orientační body“, jako tomu bylo v minulosti. Jde o komplet novou mapu. Velkou roli opět očividně hraje The Foundation (jehož roli si zahrál The Rock), který má na mapě obrovskou sochu. Nový svět vznikl tak, že se současný ostrov převrací a nový se nachází na spodní straně toho starého, tím se potvrdily leaky, které přesně toto tvrdily.

Aktualizace: Odstartovala další éra Fortnite. Co nového nabídne Chapter 3?

Ve Fortnite se také objeví nový systém počasí, hráče budou čekat a trápit obrovská tornáda nebo bouřky. Novinek se prý dočká i hratelnost, kterou rozšíří mechanika Spidermanova houpání na síti, sjíždění kopců nebo stavitelné stany s vybavením. Battle Pass tentokrát povede Spiderman (ve třech variacích, včetně bílého a černého obleku). Svoji budovu pak dostal i legendární deník Daily Bugle. Mezi dalšími skiny je kromě samotného The Foundation i klasicky řada dalších originálních skinů od Epicu. Z licencovaných skinů stojí rozhodně za zmínku Marcus Fenix a Kait Diaz ze série Gears of War pro Xbox, kteří se tak připojují k Master Chiefovi, jenž se ve hře objevil v minulosti objevil také.

Zatím však není nic oficiálně potvrzeno, vychází se pouze z uniklého traileru. Chapter 3 v době psaní ještě nebyla spuštěna, pravděpodobně se tak stane v úterý. Mezitím ale dochází k postupnému odhalování nové herní mapy na adrese UNCOVER THE ISLAND (fliptheisland.com).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama