Aktualizace: V Tennis World Tour týdny před vydáním chybělo 20 % obsahu
Tennis World Tour Novinka Aktualizace: V Tennis World Tour týdny před vydáním chybělo 20 % obsahu

Aktualizace: V Tennis World Tour týdny před vydáním chybělo 20 % obsahu

Michal Burian

Michal Burian

13
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Alain Falc, generální ředitel společnosti Bigben Interactive, promluvil o tenisové hře.

Reklama

Aktualizace: Filip Ženíšek, lokalizační manažer v Comgadu, na Twitteru upozornil na šotka ve zprávě, která obletěla svět a objevila se i u nás na Zingu. Zahraniční média psala o tom, že generální ředitel společnosti Bigben v rozhovoru pro francouzské novinky přiznal, že Tennis World Tour byl pár týdnů před vydáním dokončen z pouhých 20 procent. Pravdou ale je, že 20 procent obsahu ve hře tou dobou chybělo. Jde o multiplayer, který bude do hry přidán později.

Omlouváme se za nepřesnosti v původní zprávě.

Původní zpráva: Zrada, nevídaná drzost, kopanec do zadnice hráčů... Přesně tak a mnohými dalšími výrazy se dá označit situace kolem hry Tennis World Tour. Alain Falc, generální ředitel společnosti Bigben Interactive, se přiznal a na plnou pusu řekl, jak to s tímhle očekávaným tenisovým titulem vlastně bylo a proč je ve stavu, ve kterém vyšel.

Od Tennis World Tour si hráči hodně slibovali. V tiskových zprávách PR oddělení Bigben Interactive připomínalo, že na této hře pracují bývalí tvůrci, kteří jsou podepsáni za českým Top Spinem 4. Když se ale 22. května začaly prodávat PlayStation 4 a Xbox One verze, tak se hráči a novináři nestačili divit. Tennis World Tour je celkově nedodělaným projektem, obsahuje celou řadu velkých chyb a bugů narušující zážitek z hraní.

Proč tomu tak je? Falc pro noviny Le Monde přiznal, že několik týdnů před vydáním byla hra dokončena z pouhých 20 procent. Proč tedy hra nebyla odložena? Prý by to bylo komplikované a kvůli marketingovým důvodům to nebylo možné. V Bigben Interactive chtěli za každou cenu stihnout vydat Tennis World Tour před French Open turnajem, což se sice povedlo, ale za jakou cenu.

Doufejme, že aspoň PC a Switch verze budou na tom lépe. Na trhu se mají objevit již 15. června. Falc každopádně slibuje nové, vylepšené verze. Ty se o slovo přihlásí až v roce 2019. Na 2020 až 2021 je navíc v plánu nový Tennis World Tour, za předpokladu, že současný díl bude úspěšný. Otázkou je, zda o něj hráči budou stát, když se spálili letos. Bigben Interactive distributorům a obchodům poslal 500 tisíc kusů, někteří nemají právo hru vrátit. Tím pádem jí musejí prodat nebo přijmout ztrátu.

Tak to vidíte. Společnost Bigben Interactive obětovala kvalitu hry na úkor toho, aby se stihlo její vydání. Ano, podobné věci se ve světě her stávají, ale nejsou tak očividné jako v případě Tennis World Tour. Mne osobně dostalo, že pár týdnů před uvedením na trh byl titul hotov z 20 %. To je opravdu do nebe volající.

Recenzi Tennis World Tour pro vás připravujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama