Aktualizováno: Assassin's Creed: Liberation HD si na Steamu brzy nezahrajete
Novinka Aktualizováno: Assassin's Creed: Liberation HD si na Steamu brzy nezahrajete

Aktualizováno: Assassin's Creed: Liberation HD si na Steamu brzy nezahrajete

Ondřej Partl

Ondřej Partl

46
Platformy Windows PC

Hra byla odebrána a brzy se stane nepřístupná i pro aktuální majitele. Stejný osud potká Silent Hunter 5.

Reklama

Aktualizace č.2:

Hra je na Steamu zpět v prodeji a poznámka o její nedostupnosti od 1. září byla upravena, aby bylo jasné, že znepřístupněny budou pouze DLC.

Za upozornění děkujeme uživateli Phillios191.


Aktualizace č.1:

Ubisoft nakonec serveru IGN potvrdil, že lidé, kteří si titul dříve zakoupili, ho stále budou moci hrát a stahovat. Jinými slovy, o něj nepřijdou.


Původní zpráva:

Možná si vzpomenete, že Ubisoft začátkem července oznámil poněkud nemilou zprávu ohledně toho, že se chystá vypnout online funkce u svých vybraných starších titulů, kdy u některých zároveň zamezí přístupu k DLC.

A mezi těmito tituly se nacházela i PC verze Assassin's Creed Liberation HD, tedy spin-offu k třetímu plnohodnotnému dílu série, kde jsme hráli za Aveline de Grandpré, kdy jsme ji pomáhali v jejím tažení proti templářům. A právě u ní to aktuálně vypadá, že bude ovlivněna ještě o něco více.

Když totiž zamíříte na oficiální produktovou stránku hry na Steamu, zjistíte, že si ji zde již nemůžete zakoupit, jelikož byla stažena na žádost vydavatele.

Navíc, pokud stránku podrobněji prozkoumáte, zde naleznete upozornění, které mluví o tom, že titul nebude po 1. září přístupný, což by mělo znamenat, že hráči, kteří si hru dříve zakoupili a aktuálně ji vlastní, ji již nebudou moci hrát.

A jak to vypadá, tak stejný osud potká Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic.

Aktualizováno: Assassin's Creed: Liberation HD si na Steamu brzy nezahrajete

"Rozhodnutí o zrušení služeb pro starší hry Ubisoftu nebereme na lehkou váhu a naše týmy v současné době vyhodnocují všechny dostupné možnosti pro hráče, kterých se vyřazení online služeb těchto her 1. září 2022 dotkne.

Také spolupracujeme s našimi partnery na aktualizaci těchto informací ve všech obchodech, aby hráči byli plně informováni o odstranění online služeb v místě nákupu, a také prostřednictvím našeho článku na webu podpory." - okomentoval situaci Ubisoft pro web VG247.

Nicméně platí, že Liberation zůstane dostupné alespoň v rámci Assassin's Creed III Remastered (PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch). Kdybyste si ho přeci jen potřebovali pořídit/zahrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama