Steelrising Novinka Aktualizováno: Nové gameplay záběry a odklad akčního RPG Steelrising

Aktualizováno: Nové gameplay záběry a odklad akčního RPG Steelrising

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Souls-like hra od Spiders dorazí později.

Reklama

Aktualizace:

Během noci z úterý na středu jsme se dočkali dvou poměrně protichůdných informací. Zatímco Game Informer tvrdil, že je hra odložena na 8. září, na Steamu se uvádí prosinec, přičemž vývojáři na svých sociálních sítích zatím mlčí. Nám se ale povedlo spojit se zástupcem Naconu a můžu vám potvrdit, že Steelrising skutečně vyjde 8. září, jde tedy o tříměsíční odklad oproti původnímu červnu.

Druhá aktualizace:

Nové datum vydání už potvrzeno i samotnými vývojáři.

Původní zpráva:

Francouzské studio Spiders má na kontě řadu poměrně úspěšných RPG, přičemž asi nejvíc vám bude říkat název toho posledního – GreedFall. Tato hra vyšla v září 2019 a odnesla si od nás pěkných 8 bodů z 10. Později se navíc dočkala také next-gen verze a příběhového rozšíření, ale netrvalo dlouho a "Pavouci" oznámili další titul, Steelrising. A právě z něj nám včera přinesl nové záběry magazín Game Informer.

Připomenu, že Steelrising je zasazen do období Velké francouzské revoluce, ale má to hned několik háčků. Král Ludvík XVI. zešílel a terorizuje město svými automatony. My se budeme snažit jeho plány překazit jakožto robotka Aegis, jež je osobní strážkyní královny Marie Antoinetty. Původně měla sloužit pouze jako tanečnice, ale rychle se ukáže, že je schopná i v souboji.

Jak můžeme z videa vidět, právě na souboje je hra silně zaměřena, a jde tak o výrazný odklon od předchozích titulů od Spiders, které byly spíše klasickými RPG s hromadou dialogů. Steelrising je opravdu silně akční hra a vývojáři se nijak netají tím, že jde o souls-like titul. Souboje tak budou velmi náročné a kromě klasických nepřátel samozřejmě můžeme očekávat i bossfighty.

Z videa vypadají souboje poměrně rychlé, na rozdíl od většiny souls-like titulů, ale záležet v tomto ohledu bude i na našem výběru zbraně. Můžeme totiž zvolit nějakou lehčí, s níž můžeme útočit rychle, nebo naopak těžší, jejíž úder je sice pomalý, ale zato silný.

Hra má být podle šéfky Spiders Jehanne Rousseau ze začátku lineárnější, ale postupně se nám otevřou i další cesty společně s nepovinnými vedlejšími úkoly. Nepůjde však o open world a mezi lokacemi se budeme přesouvat pomocí dostavníku.

Pro kontext samozřejmě doporučuju zhlédnout samotné přibližně pětiminutové video.

Steelrising míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama