Aktualizováno: Remake Gothicu nakonec nebude mít multiplayer
Gothic Novinka Aktualizováno: Remake Gothicu nakonec nebude mít multiplayer

Aktualizováno: Remake Gothicu nakonec nebude mít multiplayer

Filip Svoboda

Filip Svoboda

15
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Prozradil to jeden z programátorů.

Reklama

Aktualizace z 13:00:

Dle vyjádření Reinharda Pollice, Game Directora hry z THQ Nordic, není tato informace pravdivá a šlo pouze o přípravu půdy pro budoucí hry studia.

Za upozornění děkujeme čtenáři matthew074.

Původní zpráva z 06:00:

Vypadá to, že chystaný remake legendárního Gothicu se dočká coop multiplayeru. Ve svém profilu na profesní sociální síti LinkedIn o tom poměrně explicitně psal programátor studia Alkimia Interactive. Upozornil nás na to čtenář s přezdívkou adamanor7.

„Jako programátor multiplayeru jsem připravil základ pro současný systém. Je to server, kde může hráč hostovat zápas a nechat ostatní, aby se k němu připojili,“ napsal v popisu svého zaměstnání senior programmer barcelonského studia Victor Macho. Popisuje i další technické detaily, které jasně poukazují na to, že pro Gothic vzniká multiplayer.

Odstavec, který se multiplayeru výslovně věnuje, už sice na profilu nenajdete, ale i v tom, co zatím zbylo, zmínky o něm nechybí. Macho například píše: „Pracuji na prvcích hratelnosti jako je souboj na blízko, magie a zbraně na dálku. Všechny tyto prvky fungují v multiplayeru a může je využít umělá inteligence.“ Dále dělá podle svých slov i na animacích, které „také fungují v multiplayeru“.

Aktualizováno: Remake Gothicu nakonec nebude mít multiplayer

Staronový Gothic se poprvé prezentoval v prosinci 2019 hratelnou ukázkou, kterou si vydavatel THQ Nordic testoval zájem hráčů o remake. I přes prvotní kritiku mířící třeba k barevné paletě nebo soubojům dostal projekt zelenou a pro práci na něm bylo v Barceloně ustanoveno studio Alkimia Interactive. Hra dorazí na PlayStation 5, Xbox Series a PC, zatím ale nevíme kdy.

Za upozornění děkujeme členovi naší Discord komunity s přezdívkou adamanor7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama