Aktualizováno: Šéf Xboxu tvrdí, že Call of Duty na PlayStationu zůstane
Novinka Aktualizováno: Šéf Xboxu tvrdí, že Call of Duty na PlayStationu zůstane

Aktualizováno: Šéf Xboxu tvrdí, že Call of Duty na PlayStationu zůstane

Jan Urbančík

Jan Urbančík

47
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Spencer chce dodržet všechny existující dohody.

Reklama

Aktualizace:

Dnes večer přišel s doplňující zprávou šéf Xboxu Phil Spencer, který na svém Twitteru krátce okomentoval reakci Sony.

"Tento týden jsem mluvil se šéfy v Sony. Potvrdil jsem náš záměr dodržet všechny existující dohody vzniklé před akvizicí Activisionu Blizzard a naši touhu ponechat Call of Duty na PlayStationu. Sony je důležitá součást našeho průmyslu a vážíme si našeho vztahu."

Opět je třeba říct, že Spencer mluví o existujících dohodách, což by potvrzovalo myšlenku, že nové tituly už budou exkluzivity. Jak to dopadne s Call of Duty, o tom se můžeme pouze dohadovat. Myslel Spencer pouze Warzone, nebo i všechny budoucí velké hry? To se uvidí až v budoucnu. Jisté je, že letošní díl v ohrožení není, protože vyjde ještě před dokončením akvizice.

Původní zpráva:

Úterní oznámení o akvizici společnosti Activision Blizzard ze strany Microsoftu zaskočilo celý svět. Redmondský gigant utratí necelých 70 miliard dolarů, a jde tak o suverénně nejdražší nákup v historii herního průmyslu. Take-Two se svou akvizicí Zyngy za necelých 13 miliard si rekord udrželo jen několik dnů. Jak už jsme ale psali dnes ráno, oznámený nákup (který má být dokončen až v červnu příštího roku) ovlivnil také společnost Sony, jejíž akcie se za krátkou dobu propadly o 13 %. Zároveň jsme ale dostali první oficiální vyjádření od této japonské společnosti a nutno říct, že je poměrně odvážné:

"Očekáváme, že Microsoft bude dodržovat smluvní dohody a bude nadále zajišťovat, aby hry od Activisionu byly multiplatformní," řekl mluvčí Sony pro Wall Street Journal, o čemž následně informoval magazín Bloomberg.

Tato varianta ale nevypadá příliš pravděpodobně. Sony má nejspíš s Activisionem uzavřené kontrakty, které Microsoft určitě dodrží (jako příklad můžeme uvést PS5 exkluzivitu Deathloopu a GhostWire: Tokyo po akvizici ZeniMaxu), ale jakmile vyprší, dá se očekávat, že Microsoft bude chtít, aby všechny další tituly byly pouze na PC a Xboxu. Zajímavé nicméně je, že mluvčí Sony zmiňuje pouze Activision, nikoli Blizzard. Je zřejmé, že japonskou společnost by nejvíc mrzela ztráta série Call of Duty, která se na konzolích PlayStation prodává opravdu ve velkém.

Uvidíme, jak všechno nakonec dopadne, do dokončení akvizice zbývá ještě spousta času. Dosavadní vyjádření ohledně exkluzivit jsou poměrně vyhýbavé, což ale nápadně připomíná situaci se ZeniMaxem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama