Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 bude mít na míru napsané písně

Alan Wake 2 bude mít na míru napsané písně

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

První z nich si můžete poslechnout už dnes.

Reklama

Druhý díl Alana Wakea je plnohodnotným survival hororem a Remedy se netají tím, že ozvučení je velmi podstatnou součástí celého zážitku, jak ostatně prezentovali už před pár týdny v Behind The Scenes videu. Zároveň už je nějakou dobu potvrzené, že se vrátí finská skupina Poets of the Fall coby fiktivní kapela Old Gods of Asgard. Pro hru složili celkem 3 písně, které spolu s dalšími budou součástí alba, jež se chystá na prosinec. Nicméně Poets of the Fall nejsou jediným finským interpretem, se kterým vývojáři z Remedy spolupracovali.

Dnes bylo totiž oznámeno, že finští tvůrci spolu s produkční společností Fried Music připravili hned 7 na míru vytvořených písní. Ve videu o jejich tvorbě se dozvídáme, že mají být silně napojené na příběh a estetiku hry. Text vychází z básní od Sama Lakea a má příběh reflektovat. Zřejmě můžeme očekávat něco podobného jako například píseň The Poet and the Muse v prvním díle Alana Wakea od již zmíněných Poets of the Fall (respektive Old Gods of Asgard), jež byla pro příběh klíčová.

Jednotlivé písně jsou různých žánrů, přičemž na jejich tvorbu dohlížel finský hudební producent Jukka Immonen a spolupracovali na ní různí finští i mezinárodní hudebníci a skladatelé.

"Alan Wake 2 je ambiciózní umělecké dílo, kde se různorodá média spojují do jednoho unikátního zážitku," říká creative director Sam Lake. "Specificky jsme se zaměřili na hudbu a pracovali jsme na tvorbě mnoha vlastních písní, abychom obohatili příběh."

První píseň, jež nese název Follow You Into The Dark, už je venku a můžete si ji poslechnout na platformě vaší volby. Další písně se jmenují Lost at Sea; Superhero; Dark, Twisted and Cruel; No One Left To Love; Night Springs a Wide Awake. Celé album s podtitulem Chapter Songs vyjde po boku hry 27. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama