Alan Wake 2 vyjde letos, ujišťuje Remedy
Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 vyjde letos, ujišťuje Remedy

Alan Wake 2 vyjde letos, ujišťuje Remedy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Finské studio chystá řadu projektů, většina je ale ještě daleko.

Reklama

Finská společnost Remedy vydala velmi obsáhlou tiskovou zprávu pro investory, jež se ohlíží za rokem 2022. Přináší ale také nové informace ohledně nadcházejících projektů, kterých má studio opravdu hodně.

Tím momentálně nejočekávanějším je bezpochyby Alan Wake 2, jenž byl oznámen na předloňských The Game Awards. Má vyprávět temný příběh a na rozdíl od prvního dílu půjde o survival horor. Hra je už poměrně dlouho v plné produkci, a přestože jsme z ní stále neviděli vůbec nic, šéf Remedy Tero Virtala v tiskové zprávě znovu ujišťuje, že vyjde ještě letos, jak zněl i původní plán. Titul vydává společnost Epic Games, stejně jako remaster jedničky.

V Remedy se nicméně pracuje na řadě dalších her. Jednou z nich je plnohodnotné pokračování Controlu, jež bylo oznámeno před několika měsíci a nachází se ve fázi ověření konceptu. Ve stejné etapě vývoje je také projekt s kódovým označením Condor, kooperativní PvE titul, který se odehrává ve světě Controlu. Obě hry vydává firma 505 Games, stejně jako původní Control z roku 2019.

Zdroj: Remedy
Zdroj: Remedy

Dalším projektem je pak live-service PvE multiplayer střílečka z pohledu třetí osoby s kódovým označením Vanguard. Tento projekt je ve vývoji už několik let a Remedy na něm spolupracuje s čínskou firmou Tencent. Nachází se také ve fázi ověření konceptu, která se trochu protáhla oproti původním plánům. Zatímco všechny ostatní hry vznikají na interním enginu Northlight, pro Vanguard je použit Unreal Engine.

Posledním projektem jsou pak remaky prvního a druhého Maxe Payena, které vznikají ve spolupráci s Rockstarem, jenž vlastní práva na tuto značku. Nachází se však teprve ve fázi konceptu, ze všech projektů jde tedy o ten zdaleka nejvzdálenější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama