Alan Wake 2 vyjde o deset dní později
Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 vyjde o deset dní později

Alan Wake 2 vyjde o deset dní později

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Remedy posunulo datum vydání kvůli nabitému měsíci.

Reklama

Herní odklady nejsou ničím výjimečným, právě naopak, v posledních letech čím dál častěji informujeme o tom, že se nějaký titul odkládá o týdny, měsíce či dokonce na neurčito. Většinou je to způsobeno zkrátka tím, že vývojáři potřebují více času, ale najdou se zde i určité kuriózní případy. Jedním z takových je Alan Wake 2.

Očekávaný survival horor, jenž měl původně vyjít 17. října, totiž vyjde až o deset dní později – 27. října, společnost Remedy to dnes oznámila na Twitteru.

"Říjen je skvělý měsíc pro vydání her a doufáme, že tento posun data (vydání) dá všem více prostoru užít si své oblíbené hry," píše se v prohlášení.

Remedy tak zkrátka chtělo předejít tomu, aby hra nezapadla mezi jinými velkými tituly. Ostatně 20. října, jen tři dny po původním datu vydání, dorazí na PlayStation 5 Marvel's Spider-Man 2 a ve stejný den na Nintendo Switch zase Super Mario Bros. Wonder. Na druhou stranu se tímto finští vývojáři výrazně přiblížili žánrově mnohem bližšímu Alone in the Dark, jež vyjde jen o dva dny dříve, 25. října.

Obavy Remedy jsou rozhodně na místě. První Alan Wake je notoricky známý tím, že vyšel jen pár dní před Red Dead Redemption, což bezpochyby ovlivnilo jeho prodeje. Finské studio už tak zřejmě nechce udělat znovu stejnou chybu.

Alan Wake 2 se připomene už na Opening Night Live, která je naplánována na 22. srpna 20:00 středoevropského letního času. Tentokrát se máme dočkat ukázky z Temného místa, kde se podíváme za samotným spisovatelem.

Hra míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama