Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 vypadá skvěle i na konzolích

Alan Wake 2 vypadá skvěle i na konzolích

Jan Urbančík

Jan Urbančík

10
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Digital Foundry přináší rozbor PS5 verze.

Reklama

Včera jsme vám přinesli recenzi survival hororu Alan Wake 2, který si odnesl plných 10 bodů z 10. Hodnotili jsme nicméně PC verzi a vás bude určitě zajímat také stav na konzolích. Jako obvykle se o podrobný rozbor postaralo Digital Foundry, konkrétně redaktor Oliver Mackenzie, který se nejprve zaměřil na PS5 verzi. Mimochodem, pokud si nechcete vyspoilerovat některé momenty, doporučuji video raději nesledovat.

Dobrou zprávou je, že i na této konzoli vypadá hra velmi dobře. Ať už jde o nasvícení, detaily či modely postav. Kde PS5 verze trochu trpí, jsou stíny, které ne vždy vypadají úplně dobře. Problémem může být také nepříjemný aliasing vznikající kvůli poměrně agresivnímu upscalingu přes FSR.

Co se týče rozdílů oproti PC verzi, rozloučit se samozřejmě musíte s ray tracingem, případně path tracingem (plnohodnotným ray tracingem), konzolová verze spoléhá čistě na rasterizaci. Obětí jsou tak lepší a mnohem čistší odrazy, lepší ambientní okluze a celkově stíny. Mackenzie nicméně dodává, že nasvícení jako takové se příliš nemění, takže celková prezentace hry zůstává podobná.

Hra na konzolích nabízí dva režimy: Quality míří na 30 FPS v rozlišení 4K, do kterého se upscaluje z interního 1270p, Performance cílí na 60 snímků za sekundu a výstupní rozlišení 1440p, do něhož se upscaluje z 847p. Mimo rozlišení je největším rozdílem hustota porostů.

Dobrou zprávou je, že oba režimy jsou poměrně stabilní. Quality drží 30 FPS a jen ve výjimečných případech padá někam ke 27 snímkům za sekundu. Performance režim se v náročných lokacích drží okolo 50 FPS, jinak nabízí plynulých 60.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama