Alan Wake je znovu v prodeji
Alan Wake Novinka Alan Wake je znovu v prodeji

Alan Wake je znovu v prodeji

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Aktuálně je k dispozici přes Steam, GOG.com a Humble Store, obchod Xboxu bude brzy následovat.

Reklama

Minulý rok v květnu byl Alan Wake od Remedy odstraněn z digitálního prodeje z důvodu vypršení licence na použitou hudbu. Pokud hru vlastníte, bylo ji možné i po stažení z prodeje dále hrát, ale už jste si ji zkrátka nemohli koupit, v nabídce zůstaly pouze placené přídavky (na spin-off Alan Wake‘s American Nightmare neměla kauza vliv). Včera se však populární thriller opět vrátil do nabídky Steamu, GOG.com a Humble Storu a velmi brzy se má objevit i v obchodu Xboxu - pro Xbox 360 a díky zpětné kompatibilitě i pro Xbox One.

Problémy s licencemi na hudbu se podařilo odstranit, díky čemuž je hra po obsahové stránce zcela nezměněna. Nejde tedy o případ, kdy je dotčená použitá hudba po návratu do prodeje raději odstraněna, jako tomu bylo třeba v případě několika dílů série Grand Theft Auto. Remedy se podařilo vše dojednat s pomocí Microsoftu, tedy vydavatele původní verze pro Xbox 360 a nejspíš i subjektu, který hrál roli při dojednávání práv (v případě American Nightmare již bylo vše v rukou Remedy). Právě Microsoftu zjevně můžeme za zdárný konec tohoto příběhu děkovat.

Mimochodem, v souvislosti s Halloweenem a oslavami návratu do prodeje je Alan Wake v rámci zmíněných digitálních obchodů výrazně zlevněn, a to do 1. listopadu. Nyní je tedy cena hry směšně nízká, a pokud jste s ní neměli tu čest, nejspíš se vám naskytla ideální příležitost vše dohnat a napravit. A zkrátit si tak čekání na chystaný televizní seriál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama