Alan Wake's Return je opravdu live-action seriál v Quantum Break
Alan Wake Novinka Alan Wake's Return je opravdu live-action seriál v Quantum Break

Alan Wake's Return je opravdu live-action seriál v Quantum Break

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Na novou hru ze série Alan Wake tedy musíme prozatím zapomenout a dál čekat.

Reklama

Okolo thrilleru Alan Wake se toho poslední dobou událo celkem dost. Za to mohou především dvě věci - narážky na Alana v prostředí Quantum Break, nadcházejícího titulu od Remedy, a registrace značky Alan Wake's Return.

Už od konce února si fanoušci lámali hlavu, pro co je název Alan Wake's Return určený, přičemž nejčastěji lidé hádali plnohodný druhý díl, kratší spin-off po vzoru American Nightmare nebo live-action seriál, který může hráč sledovat při hraní Quantum Break a který by byl obdobou seriálu Night Springs v Alanu Wakeovi. A jak by řekli v České sodě, C je správně.

Pod názvem Alan Wake's Return se opravdu skrývá hraný seriál, který bude možné sledovat na určitých místech v Quantum Break. Kreativní ředitel studia Remedy Sam Lake to potvrdil v rozhovoru pro britské Kotaku. Důvod registrace takové značky je prostý, v Remedy se prostě bylo třeba ujistit, že je všechno pokryté.

O live-action seriálu v Quantum Break zatím nevíme mnoho, snad jen to, že se sám Lake ujal role detektiva Alexe Caseyho, který spolu se svou kolegyní pátrá po zmizelém a údajně mrtvém Alanu Wakeovi, který je pohřešován už 5 let. Casey je přitom hlavní hrdina z Wakeových románů (a teď má ještě tvář Maxe Payna), takže se dá očekávat, že bude v seriálu řada věcí dost zamotaná.

Samozřejmě nevíme, jestli budou události v Alan Wake's Return kánonické nebo jestli půjde jen o vyjádření jakési fanouškovské fikce. Koneckonců to, že Alan Wake ve světě Quantum Break v jistém smyslu figuruje, dokazují již zmíněné narážky ve hře, třeba na tabuli v posluchárně v úvodní pasáži.

Sam Lake pro Kotaku dále prohlásil, že v tuto chvíli nemůže poskytnout žádné pořádné novinky týkající se budoucnosti série Alan Wake. Té hratelné budoucnosti, aby bylo jasno. Což by nás ale nemělo příliš trápit. Možná že si na skutečné pokračování ještě počkáme, ale stále platí, že i když teď možná v Remedy nic spojeného s Alanem netvoří, dříve či později by se k němu chtěli vrátit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama