Alan Wake se dočká televizního seriálu
Alan Wake Novinka Alan Wake se dočká televizního seriálu

Alan Wake se dočká televizního seriálu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13
Platformy Windows PC Xbox Xbox 360

Není to jezero, ani oceán. Je to televizní počin, jehož děj má rozvíjet příběh původní hry.

Reklama

Tak jsme se konečně dočkali. Před dvěma lety studio Remedy prohlásilo, že i když na herní pokračování oblíbeného thrilleru Alan Wake asi jen tak nedojde, tvůrci mají zájem rozšiřovat jimi stvořený svět prostřednictvím jiných médií. A nyní už víme, že tím médiem je televizní seriál společnosti Contradiction Films. Jeho premiéra je přirozeně dost daleko, ale jak informuje server Variety, projekt má na starosti zejména Peter Calloway, zodpovědný za vznik seriálů Cloak and Dagger nebo Legion.

Calloway se postará i o scénář a k ruce mu bude Sam Lake, kreativní ředitel Remedy a svým způsobem Alanův stvořitel, jakožto výkonný producent. Aktuálně je v plánu rozjet práce na seriálu během října, přičemž zájem o Alana Wakea v seriálové podobě projevilo již několik studií. Hlavní je ale samozřejmě příběhová stránka. O té toho mnoho nevíme, je ale zjevné, že autoři hodlají více rozvíjet svět, v němž byl původní Alan Wake zasazen, blíže využít známé postavy a snad i pokračovat tam, kde skončila hra.

Její události poslouží jako startovní bod, od něhož se bude odvíjet rozsáhlejší děj. Spisovatel Alan Wake, s nímž jsme se seznámili v roce 2010 na Xboxu 360 a následně na PC, je sice v jádru příběhu, ale kolem něj se točí celá řada dalších důležitých postav. Navíc existuje značná šance, že při vývoji seriálu dojde k využití mnoha konceptů, které v Remedy vznikly kvůli vývoji nikdy nedokončeného druhého dílu a obecně kvůli plánům na rozvoj světa bohatého na popsané stránky, kávu, jelení festivaly, vysloužilé metalové hvězdy a temnotu. A protože jde o sérii plnou záhad, nikdo zatím nechce říct, jestli bude děj seriálu kanonický. Potvrzení nebo vyvrácení této otázky by prý bylo spoilerem, jak alespoň naznačuje Sam Lake.

Tomas Harlan z Contradiction Films doufá, že případný úspěch seriálu dostane studio Remedy do pozice, v níž se bude moci konečně pustit do vývoje plnodnotného druhého dílu. Sam Lake je ale jako obvykle zdrženlivý. Tvůrci sice doufají, že se Alan Wake 2 jednoho dne stane skutečností, ale v tuto chvíli nemají v tomto směru co říct. V Remedy mají koneckonců plné ruce práce s vývojem akční hry Control, singleplayerovým režimem free-to-play střílečky Crossfire 2 a iniciativou Remedy Vanguard, jež má plodit menší, v podstatě nezávislé multiplayerové projekty a experimenty.

Seriál je každopádně pro projekt, jakým je Alan Wake, ideální možností adaptace. Koneckonců i samotná hra má v mnoha ohledech seriálovou náturu. Nyní nezbývá než doufat, že snažení autorů dopadne dobře. Jestli se ale na vývoji seriálu podílí Sam Lake a snad i zbytek Remedy, můžeme předpokládat, že je Alan v dobrých rukou. Dokud se nezačnou množit nějaké děsivé zprávy a spekulace jako třeba v případě Zaklínače od Netflixu, snad je i nadále třeba bát se jen temnoty a ne toho, že někdo s předlohou nanejvýš vytře podlahu v jídelně v Bright Falls.

Osobní poznámka na závěr: Jestli se Contradiction Films a Remedy nedohodnou se skupinou Poets of the Fall na stvoření nějakého pořádného ústředního songu pro potřeby seriálu, tak to mohou rovnou zabalit. Ikonická skladba War, případně Balance Slays the Demon ze spin-offu Alan Wake's American Nightmare, si přeci jen zaslouží důstojného nástupce. A bez Poetů by to prostě nebyl Alan Wake.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama