Alan Wake se na PC zatraceně vyplatil
Alan Wake Novinka Alan Wake se na PC zatraceně vyplatil

Alan Wake se na PC zatraceně vyplatil

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17

Remedy bouchá šampaňské, PC verze thrilleru Alan Wake se jen na Steamu finančně vyplatila během pouhých dvou dnů od začátku prodejů.

Reklama

Ano, PC scéna nikdy nepřestane přitahovat pozornost vydavatelů i vývojářů, kteří rádi remcají o neutuchajícím pirátství a mizerných prodejích, kvůli čemuž se většina kvalitních titulů objevuje výhradně na konzolích (kde úroveň pirátství kvete stejně úspěšně). Své by ale mohl povídat Alan Wake, který se na naše mašinky vůbec nemusel dostat. Kluci z Remedy Entertainment ale naštěstí zabrali a podle zveřejněných čísel rozhodně nešlápli vedle.

PC verze Alana totiž vrátila tvůrcům vložené finance už za 48 hodin, a to pouze na Steamu, což je rozhodně úctyhodná rychlost. Vývojáři se samozřejmě ihned podělili s fanoušky na oficiálním fóru.

„Chtěl bych tu něco vzkázat. Jsme nesmírně spokojeni s prozatímními prodeji. Dostat se tak rychle na první příčku Steamu bylo opravdu skvělé. Peníze z vývoje a marketingu se nám vrátily během prvních 48 hodin. A ano, určitě jsme silně změnili názor na PC,“ řekl šéf studia, Aki Jarvilehto.

To mimo jiné znamená, že se určitě můžeme na PC těšit na více her od Remedy, počínaje pokračováním Alana s podtitulem American Nightmare, které dorazí na XBLA již za dva dny. Tak držte palce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama