Alan Wake XBLA je v zásadě dvojka
Alan Wake Novinka Alan Wake XBLA je v zásadě dvojka

Alan Wake XBLA je v zásadě dvojka

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Geoff Keighley ze serveru GameTrailers měl tu možnost vidět nadcházející titul z univerza Alana Wakea v pohybu. A je prý o co stát.

Reklama

Po skvělém, ale nepříliš finančně úspěšném titulu Alan Wake, který se exkluzivně objevil na konzoli Xbox 360, se Remedy Entertainment pustilo do dalšího titulu série. Tvůrci jej nenazvali přímým pokračováním a jen dodali, že se má jednat o stažitelnou hru se spekulovaným podtitulem Bright Falls.

Ve hře je ale toho více, než se původně může zdát, alespoň tedy dle Keighleyho. „Hru jsem měl možnost vidět, viděl jsem úplný trailer a rozhodně to není malý titul,“ řekl Keighley. „V zásadě se jedná o plnohodnotný druhý díl, když se podíváte, co s tou hrou provedli. Je to velmi ambiciózní a technologicky skvostný projekt a lidé si jej zamilují.“

Remedy již dříve podotklo, že se strukturou podobá nový Alan plnohodnotnému AAA titulu. Naopak skvělé zprávy pro vývojáře pramení z nedávných výsledků prodejů prvního dílu. Ten, jak jsme se již zmínili dříve, nevykazoval nijak extrémně velká čísla a celosvětově prodal kolem 500 tisíc kusů. Do toho ale podle všeho nebyly započítány digitální prodeje, které v současné době nabírají na obrátkách a vzhledem k exkluzivitě titulu a jeho přítomnosti v několika bundlech rozhodně mají váhu.

Nyní tak vyplouvá na povrch, že digitálně prodal první Alan Wake skvělých 900 tisíc kusů, což celkové číslo přibližuje téměř jednomu a půl milionu. To sice v současné době již nic neovlivní, ale alespoň stále žije naděje, že se Remedy díky pozitivním prodejům pustí do něčeho velkého. Více se o plánech studia dozvíme na víkendových cenách VGA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama