Alternativní možnosti v Romance of the Three Kingdoms XIII
Romance of the Three Kingdoms XIII Novinka Alternativní možnosti v Romance of the Three Kingdoms XIII

Alternativní možnosti v Romance of the Three Kingdoms XIII

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

V nouzi pak oceníte silné vztahy s okolními spojenci.

Reklama

Strategie Romance of the Three Kingdoms XIII vychází v Evropě pro PlayStation 4 a pro PC (prostřednictvím služby Steam) už 8. července. Koei Tecmo nám nově naservírovalo několik nových informací, videí a obrázků ze hry, popisujících alternativní strategické možnosti této hry, kdy půjde bitvy vyhrát nejen silou, ale i kvalitní přípravou před samotným konfliktem.

Romance of the Three Kingdoms XIII nabízí různé předpřípravné a diplomatické prvky, na které máte čas ještě před samotným bojem. Jedním z nich je třeba Civic Development, který hráčům nabízí možnost vylepšit si na svém území spoustu aspektů jako je rozvoj obchodu, zemědělství a kultury. Posílením těchto aspektů totiž mnohokrát investujete i do armády a častokrát ji tak posílíte jak fyzicky, tak si i vylepšíte věrnost vašich vojáků. Vaše rozhodnutí, týkající se hospodářství a rozvoje, jsou pak dále prezentovány vašimi úředníky, což případně může ovlivnit i nedostatky vašich příkazů, vydaných před bitvou.

Dalším důležitým prvkem je takzvaný Bond System, díky kterému získáte spojence a ovlivníte tím také jejich názory. Při vytváření vztahu s historickými postavami musíte sledovat i graf tohoto vztahu. Ten naznačuje, zda je spíše pozitivní nebo negativní. Udržení si silné sítě spojenců je základním předpokladem pro získání podpory v situacích, kdy vám jde o krk. Zvláště pak to oceníte u bitev v době, kdy začnete prohrávat a můžete si tak přivolat silnější podporu.

Kromě posil v boji vám pak vztah s daným šlechticem může propůjčit větší důvěryhodnost v rámci diskusí a přesvědčit určitým způsobem další vládce. Vítězná debata tak může vést k vytvoření dalších spojenectví s dalšími vůdci a prodloužit tak trvání a sílu vašich spojenectví.

Promo trailer

Civic Development

Bond System

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama