Amazon představil Fire TV. Dokáže streamovat hry a filmy
Novinka Amazon představil Fire TV. Dokáže streamovat hry a filmy

Amazon představil Fire TV. Dokáže streamovat hry a filmy

Michal Burian

Michal Burian

7

Levná konzole s exkluzivními hrami od Amazonu. Už se začala prodávat.

Reklama

Dlouhou dobu se spekulovalo o tom, že Amazon připravuje vlastní konzoli. Společnost nakonec odhalila Amazon Fire TV, což je zařízení, které vám umožní na televizi streamovat hry a filmy.

Fire TV běžící na Android a HTML bázi se zapojí do HDTV. V sobě má 2 GB RAM, dedikované GPU podobné těm v smartphonech, quad-core procesor, dual-band, duální anténu pro WiFi a dokáže pracovat ve vysokém rozlišení 1080p a prostorovým zvukem Dolby Digital Plus.

Fire TV bude podporovat celou řadu her, na prezentaci pro novináře byly ukázány hry jako Minecraft Pocket Edition, závody Asphalt 8 od Gameloftu, Monsters University, The Walking Dead a NBA 2K14. Amazon tvrdí, že jejich Fire TV je ideálním a především levným zařízením pro hraní her, nové konzole jsou podle nich předražené.

Mike Frazzini z divize Amazon Games upřesnil, že Fire TV bude podporovat tisíce her, včetně těch od Mojangu, Ubisoftu či Take-Two. Kromě toho své hry vyvíjí i Amazon, třeba third-person střílečku a tower defence hru s názvem Sev Zero (7 dolarů).

Cena Fire TV byla stanovena na 99 amerických dolarů (cca 2000 Kč). Průměrná cena her by měla být od 1,85 do 2 dolarů. Hry můžete hrát s remote gamepadem nebo s ovladačem Amazon Game, jenž se bude prodávat za 39,99 dolarů (cca 800 Kč).

Dálkový ovladač má vestavěný mikrofon pro vyhledávání pomocí hlasu, který by měl bez problému fungovat - vyhledá vám film podle herců, názvu nebo žánru.

K dispozici budou kanály jako iHeartRadio, TuneIn, HBO Go, SHO Anytime, Pandora, RedBull TV a spoustu dalších. Dohromady tak budete mít přístup k více než 200 tisícům televizních seriálů a filmů. Sledovat tak budete moci co chcete a kdy chcete.

Členové placeného programu Amazon Prime budou mít neomezený přístup k tisícům populárním filmům a TV pořadům, včetně některých exkluzivních.

Amazon Fire TV se začalo prodávat včera za 99 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama