Američané si převážně předobjednávali PlayStation 5
Novinka Američané si převážně předobjednávali PlayStation 5

Američané si převážně předobjednávali PlayStation 5

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

19
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

V 72% se jednalo o diskovou verzi, tvrdí nová studie.

Reklama

Nedávná studie společnosti VGM , která se zabývá průzkumem trhu, odhalila, že američtí hráči se při výběru konzole nové generace v 72% rozhodli pro diskovou verzi PlayStationu 5. Samotná studie probíhala od 23. do 25 září a zahrnovala 511 respondentů, kteří jsou zástupci obecné americké hráčské populace. O výsledcích studie informoval server Gamesindustry.

15% z dotazovaných potvrdilo, že se jim podařilo předobjednat konzoli nové generace. Kromě už zmíněného PlayStationu 5 s diskovou mechanikou, se v rámci této skupiny 30% respondentů rozhodlo pro Xbox Series X, 10% pro digitální verzi PlayStationu 5 a 8% pro Xbox Series S. Z 29% respondentů, kteří si nedokázali konzoli nové generace předobjednat se 58% pokoušelo předobjednat diskovou verzi PlayStationu 5, 40% Xbox Series X, 21% digitální verzi PlayStationu 5 a 11% Xbox Series S.

Zákazníci, kteří si předobjednali PlayStation 5, nebo to mají pořád v plánu, uvedli, že důvodem k tomuto rozhodnutí pro ně převážně byla hra Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a to v 52%. Dalšími indikátory byly God of War: Ragnarok (42%) a Final Fantasy XVI (32%). V případě výběru Xboxu Series X a S byla pro 45% respondentů důležitá exkluzivní hra Halo Infinite. Dále je to potom Fable s 26% a Forza Motorsport 8 s 24%.

Zajimavé jsou procenta, které ukazují jaké jsou finální důvody proč zákazníci zvolili PlayStation 5 nebo Xbox Series X a S. Nejsou sice až tak překvapivé, ale odráží přístup s jakým obě společnosti, tedy Sony a Microsoft, prezentují svojí myšlenku. 45% dotazovaných totiž uvedlo, že zvolilo PlayStation 5 kvůli jejich exkluzivním titulům, zatímco 42% zájemců o Xbox Series sdělilo, že chtějí mít přístup k předplatitelským službám, jako je Xbox Game Pass.

Rovněž se také hodí říci, že 63% respondentů nevědělo o nedávném nákupu společnosti ZeniMax Microsoftem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama