Angry Birds Space
Angry Birds Space Recenze Angry Birds Space

Angry Birds Space

Redakce

Redakce

13

Vyzkoušeli jsme novou vesmírnou zábavu pro naše pozemská mobilní zařízení. Pohodlně se naštvěte a jdeme na to… 3, 2, 1, zážeh!

Reklama

Recenze z hraní Android verze hry

Angry Birds snad není ani třeba představovat. Setkat se s nimi musel snad každý. Jeden čas díky jednomu z operátorů, jich byla plná i televize. Z Angry Birds se stal fenomén a z neznámých vývojářů studia Rovio se stali úspěšní lidé. A tak si dnes můžete zahrát naštvané ptáky snad na čemkoli, co má nějaký systém nebo alespoň prohlížeč.

Ale všechno se jednou okouká, a i když se Rovio snažilo a postupně přidávali nové a nové ptáky s různými vlastnostmi, začínala být hra stereotypní a jiné nové hříčky (Cut the Rope, Where’s my Water) byly zábavnější. Angry Birds tak ztráceli svoji fenomenálnost a nové epizody Seasons už lidem přestávali stačit.

Gravitace

Ale jelikož v Roviu neusnuli na vavřínech, můžeme si dnes užívat první levely nových Angry Birds Space. Vesmír nepřináší jen nový grafický kabát, který je o poznání bohatší než dříve, ale i nové ptáčky a hlavně zcela novou hratelnost. Do hry se totiž zapojuje gravitace velkých vesmírných těles a stav beztíže. Díky tomu je hraní najednou úplně jiné. V místech bez gravitace nepůsobí na vystřelené ptáky žádná síla a tak si mohou v klidu letět, až kam je napadne. Když však vletí do atmosféry nějaké planetky, začne na ně působit přitažlivost a jejich trajektorie letu se tak začne měnit, čehož musíte správně využívat.

Staří známí se vracejí. Vypadají možná jinak, ale pořád jsou naštvaní.

Jak jsem již zmínil, ve hře budeme nyní moci využívat nové ptáčky. I když je to v podstatě jen stará parta převlečená do vesmírných oblečků, je tu jeden, který nezůstal jen u převleku a naučil se nových dovedností. Není jím nikdo jiný než Yellow Bird (můj oblíbený), který teď už není žlutý a nese proto jméno Laser Bird. Oproti svému žlutému předchůdci si polepšil hlavně v tom, že nyní směr, kterým zrychlí, určujete vy sami. Druhým polepšením je pak jeho epesní vzhled ala Cyclops.

Substituce

Podobně jako u seriálů, kde v nové sérii zmizí některý z hrdinů a nahradí ho jiný, tak i v Angry Birds Space došlo k nahrazení. A tak White Birda (chudák slepička) nahradil Ice Bird. Ice Birdova schopnost je zmrazit překážky a usnadnit tak jejich rozbití pro Blue Birdy, kteří se funkčně nijak nezměnili a jsou stále tím mocným triem ničícím sklo a led.

Hra má zatím jen 60 levelů rozdělených do dvou světů (nebo spíše vesmírů), které nejsou až tak obtížné, jako bývaly levely na Zemi. A tak se pořád snažíte zničit zlá zelená prasata, která vám ukradla vejce a pořád k tomu využíváte svá těla a prak. V novém vesmírném dobrodružství si podobně jako v Angry Birds Rio užijete i Boss Fighty, které hru příjemně zpestřují, jelikož neutočíte jen na statický cíl jako v běžných levelech, ale musíte předpovídat pohyby protivníka.

Bonusové levely budou opravdu bonusem pro znalé hráče.

Dalším zpestřením jsou bezesporu bonusové levely. Dostanete se do nich pomocí tzv. Eggsteroids schovaných v různých levelech. Na nich je nejzajímavější, že jsou inspirovány herními klasikami. Nechci vás ale ochutit o potěšení si sami uvědomit co je to vlastně za hru, a tak vám je neprozradím. Jediné co můžu prozradit je, že v těchto kolech jsou někdy upraveny i herní principy, právě proto, aby lépe vystihly hru, na kterou odkazují.

NASA

Roviu se s touto hříčkou povedlo opět vzkřísit vyčerpaný fenomén a nebojím se o další budoucnost hry v podobě updatů, které budou zas určitě hratelnost nejen posilovat novými ptáčky, ale i prodlužovat dalšími levely. Jejich silný marketing tak nepřišel vniveč. A že byl opravdu silný. Podílela se na něm i sama NASA, která na palubě vesmírné stanice natočila krátký spot o fyzice ve stavu beztíže za asistence plyšového Red Birda. Samo Rovio se činilo na sociálních sítích a na Youtube, kde každým postem a videem stupňovalo očekávání. A díky bohu, to stojí za to! I když jsou to pořád staří Angry Birds, jsou najednou úplně noví a zas nás baví.

USA jim zatrhlo lítat do vesmíru za vědou, tak tam teď létají dělat marketing.

Vhledem k rozlehlosti vesmíru už ale začínají být Angry Birds lépe hratelné spíše na tabletech než na menších displejích mobilních telefonů. Často se vám tak stane, že sotva rozeznáte jaký ptáček je zrovna nabit, protože musíte mít pohled oddálen, co to jen jde. A to nemám až tak malý telefon. Android uživatelé určitě ocení, že je v nabídce jak Free verze, tak za dvacku verze Premium bez reklam, které někdy dokáží nepěkně zastínit cíl, což vás nepotěší hlavně při použití Laser Birda.

Angry Birds Space

Verdikt

Angry Bird Space si vzali všechno dobré a zábavné z Angry Birds a přidali k nim nový prostor, který přináší novou fyziku. To všechno je zabaleno do příjemného audiovizuálního kabátku a hlavně se to velmi dobře hraje. A i když se vám třeba starší díl nelíbil, určitě zkuste tento, protože je to opravdu hodně jiné a povedené.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

nové herní principy
bonusové levely
Free i Premium verze pro Android
ZATÍM menší počet levelů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama