Ani Project Scorpio nebude mít port pro Kinect
Novinka Ani Project Scorpio nebude mít port pro Kinect

Ani Project Scorpio nebude mít port pro Kinect

Faldmen

Faldmen

39

Stejně jako u Xbox One S i zde si budeme muset přikoupit externí zařízení.

Reklama

Zřejmě se všichni shodneme, že Microsoft u současné generace konzolí svůj Kinect nepodporuje tak, jak by se dalo očekávat z jeho původní propagace. S vedením se změnila i celá politika kolem Xboxu a tak Kinect v současné době nehraje snad ani ty druhé housle. U Xboxu One S dokonce Microsoft odstranil dedikovaný port pro připojení Kinectu. Namísto toho vydali inženýři z Microsoftu externí adaptér s vlastním zdrojem, díky kterému si Kinect propojíte alespoň skrze USB. Jinak tomu bohužel nebude ani v případě výkonnějšího Projectu Scorpio, o kterém jsme se včera skrze kanál Digital Foundry dozvěděli první konkrétní informace. Byl to právě tento kanál, kdo přišel se zprávou, že Kinect napřímo do nové konzole nezapojíme.

U Xboxu One S se k tomu Microsoft postavil čelem a rozdával Xbox Kinect Adapter zdarma těm zákazníkům, kteří již vlastnili originální Xbox One s Kinectem. Tato podpora však skončila minulý měsíc. Pro server Polygon se k tomu Microsoft vyjádřil slovy, že se jednalo o limitovanou nabídku pro start konzole Xboxu One S. Zároveň Microsoft také zmínil, že bychom neměli pocítit žádnou změnu při zapojení skrze adaptér oproti přímému spojení s konzolí.

Microsoft má v plánu Kinect nabídnout v bundlech už přímo s Xbox Kinect Adapterem. V současné době si adaptér můžete pořídit samostatně za necelých tisíc korun.

Sami nevíme, co si o tomto postoji myslet. Chybějící Kinect port může pro Kinect skrývat mnoho scénářů. Jak to s ním však bude dál, si nedovolujeme odhadovat. Z dosavadního jednání Microsoftu to ale vypadá, že Kinect je na vedlejší koleji, což je přinejmenším škoda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama