Anthem nezahrne romance
Anthem Novinka Anthem nezahrne romance

Anthem nezahrne romance

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vystačit si budeme muset s přátelskými momenty. K dispozici jsou také další informace o hře.

Reklama

Akční střílečce/RPG Anthem od BioWare byl během včerejší tiskové konference EA Play věnován největší prostor. Zdaleka ne všichni si z prezentace odnesli pozitivní dojmy, ale faktem zůstává, že jsme se toho o projektu dozvěděli poměrně dost. Stále to ale nebyly všechny informace, které jsou momentálně dostupné, jak dokazuje vcelku podrobné pokrytí servery Game Informer, IGN, Gamespot a Gamingbolt.

Jedním z poznávacích znaků RPG titulů od BioWare byly vždy prvky romance a možnosti navázat romantický vztah s různými postavami. Dragon Age: Inquisition a Mass Effect: Andromeda neměly daleko ke stavu, kdy může vaše postava obskočit prakticky každý pařez nebo každý ventil vesmírné lodi. Anthem však půjde jinou cestou. Na romantiku nedojde, místo toho se hra zaměří na přátelství a chvíle sdílené s přátelskými postavami. Tvůrci to přirovnávají třeba k DLC Citadel pro Mass Effect 3, v němž byla celá řada takových okamžiků, třeba popíjení nebo střílení s Garrusem.

Exoskelety Javelin, které jsou jedním z hlavních motivů Anthem, z vás přitom mohou udělat tak trochu superhrdinu. Vše v herním světě je udělané ručně, což znamená, že exoskelety jsou dost vzácné a vy jako hráč a člen frakce Freelancers jste jeden z několika pilotů, kteří se díky Javelinu mohou vydat do nehostinného prostředí za hranicemi bezpečné oázy Fort Tarsis. A to až se čtyřmi dalšími hráči. Každý exoskelet lze vylepšovat za pomoci stromu schopností, který je nezávislý na ostatních typech Javelinu. Vylepšovat můžete i vaši postavu a její vylepšení už ovlivní každý exoskelet, který využijete. Vždy máte k dispozici dva sloty pro zbraně a pro schopnosti a také ultimátní schopnost. Další zbraně a vybavení můžete nacházet v herním světě a vše lze upravovat a vylepšovat v závislosti na vašem herním stylu. Za zmínku stojí také skutečnost, že může dojít i na další typy Javelinů, ne pouze na ty čtyři, o nichž již víme.

K dispozici jsou i bližší informace o herním světě. Anthem se neodehrává na Zemi a lidští obyvatelé nejsou pozemšťané. Zároveň jde ale o prostředí, které má svou minulost a historii a obojí budete moci prozkoumávat. Svět Anthem měl být stvořen během devíti dnů božskými entitami známými jako Shapers. Během třetího dne však zmizeli a zanechali za sebou nejen rozdělanou božskou práci, ale i všechny své nástroje. Jedná se o prastaré, technologicky pokročilé relikty, které lze vidět v prostředí. Tyto masivní objekty byly využívány při utváření světa za pomoci tzv. Anthem of Creation, ale když se nechají být, stávají se nepředvídatelnými a nebezpečnými. Dokážou tvarovat zem, vysazovat stromy nebo stvořit vodní prameny, ale jsou schopné i věcí, které si lidé nedokážou představit.

Lidstvo tak musí za hranicemi Fort Tarsis bojovat proti vlivům nástrojů Shaperů, které mají za následek proměnlivé prostředí, nelítostné přírodní podmínky, existenci nebezpečných zmutovaných tvorů a také aktivity frakce Dominion. Jedná se o vojenské uskupení, jež má za cíl využít nástroje Shaperů jako zbraně, i když její motivace dosud není příliš jasná. Ve hře jsou však i další frakce, a to Scars či Sentinels. Ti jsou nějak svázáni s artefakty Shaperů.

Při hraní budete mít možnost sáhnout po několika typech aktivit. Critical Story Path mise vás seznámí s herním světem, s frakcemi a také s přetrvávajícím konfliktem na pozadí. V tomhle případě jde ale o něco, co využije spíše endgame aspekt hry, tedy obsah přístupný po dohrání hlavní příběhové linie. Tvůrci ho označují jako Eldergame. Oproti tomu Contracts umožňují v mžiku si zaskočit do hry ostatních hráčů, jakmile spatříte upozornění, že je u někoho během plnění mise volné místo. Po skončení dané mise můžete dál hrát společně. Celkově platí, že ne všechny mise budou ve stejném stylu. S ohledem na společné hraní je pak velmi důležitá skutečnost, že Anthem podporuje dedikované servery

Jestli uvažujete nad koupí, možná vás bude zajímat, že kromě standardní edice si můžete koupit ještě The Legion of Dawn Editon. Díky ní získáte několik bonusů, například balíček Legendary Armor Pack pro každý ze čtyř typů exoskeletu Javelin. Design legendární zbroje je přitom inspirován předešlými piloty exoskeletů, kteří mají své místo v příběhovém pozadí světa Anthem. Součástí edice je také legendární zbraň a legendární příslušenství na zbraň pro exoskelet Ranger, soundtrack hry a VIP přístup do všech demoverzí Anthem, které vyjdou před vydáním. Představte si něco jako opakovaný betatest. Za předobjednávku Anthem bez ohledu na edici pak tvůrci slibují VIP přístup do dema před vydáním, Founders banner, legendární zbraň a Legion of Dawn Amor Pack pro Rangera.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama