Aplikace Xbox dostane zásadní aktualizaci
Novinka Aplikace Xbox dostane zásadní aktualizaci

Aplikace Xbox dostane zásadní aktualizaci

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Do her půjdou konečně nainstalovat módy i čeština.

Reklama

Pokud si platíte službu Xbox Game Pass a hrajete na PC, určitě víte, že aplikace Xbox na tom není zrovna dobře. A nejde jenom o rychlost či přehlednost, největším kamenem úrazu se staly instalační složky, které si uživatel nemůže zvolit. Vybere je sám systém a složky jsou následně uzamčeny, takže do nich nic nevložíte a nejde to nijak obejít. Hráči se tak museli rozloučit s módy či instalací fanouškovských překladů. To se ale konečně změní.

Vše odstartoval novinář Tom Warren z magazínu The Verge, jenž informoval o tom, že Microsoft chystá velkou aktualizaci aplikace Xbox pro PC, která přinese několik zásadních změn. O pár hodin později jsme se dočkali také oficiálního potvrzení v podobě videa.

Update přinese možnost zvolení instalační složky a údajně můžeme očekávat i vyšší rychlost stahování. Největší novinkou je pak přístup do zvolené složky. Pokud hra podporuje módy, můžete si je do ní nainstalovat. To samé samozřejmě platí také pro neoficiální češtinu. Kromě toho přibude nová záložka pro hry z xCloudu.

Funkce si už můžete vyzkoušet v programu Xbox Insider, kdy ale dorazí i pro běžné uživatele, to zatím nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama