Apple představil herní předplatné Apple Arcade
Novinka Apple představil herní předplatné Apple Arcade

Apple představil herní předplatné Apple Arcade

Michal Jonáš

Michal Jonáš

7
Platformy Apple iOS Apple Mac

Mobilní hry v univerzu Apple za pevnou měsíční cenu.

Reklama

Na včerejší prezentaci Apple, v níž mimo jiných uvedl novou řadu mobilních telefonů Apple iPhone 11, představil také první souhrnnou službu předplatného her pro mobilní platformy, počítače i televizi pod názvem Apple Arcade.

Služba pro start nabídne přes 100 originálních a exkluzivních her od nezávislých i velkých vývojářských domů za jedno měsíční předplatné. Hrát půjde jak online, tak i plně offline (např. pro cestování v letadle) a Apple vyzdvihuje, že všechny hry v rámci služby budou zcela bez reklam, mikrotransakcí, bez sledování aktivit hráčů, v plných neořezaných verzích a s podporou stahovatelných updatů a nových funkcí.

Na hrách vybraných do služby Apple s většinou vývojářů úzce spolupracuje a také se částečně podílí na nákladech vývoje. Určitá část zisku z předplatného pak poputuje zpátky k vývojářům. Z velkých studií a vydavatelů budou do Apple Arcade přispívat např. Bandai Namco, Capcom, CN - Cartoon Network, Devolver Digital, Gameloft, Konami, Lego Games, Sega, Square Enix, Sumo Digital či Ubisoft.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=95FuVib8mcY[/embed]

 

Služba celosvětově ve více než 150 zemích, včetně té naší, startuje 19. září 2019 pro platformy s novým operačním systémem iOS 13 jako nová záložka aplikačního obchodu App Store (ostatní platformy později). U nás za drobně dražší měsíční paušál 139,- (v USA 4,99 USD), přičemž hry si spustíte na iPhonech, iPadech, iPodech Touch, Macu a Apple TV. Na začátek si službu můžete nezávazně vyzkoušet, protože první měsíc je zdarma, pak se začne automaticky strhávat výše zmíněná částka.

Služba podporuje rodinné sdílení, takže v rámci jednoho účtu ji může využívat až 6 členů rodiny. Každý měsíc pak mají přibývat další tituly, zřejmě výhradně v podobě mobilních her. Z „dospělých” značek se ve službě objeví např. mobilní odbočky Pac-Man Party Royale a Rayman Mini.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama