Argo od Bohemia Interactive přichází o oficiální podporu
Argo Novinka Argo od Bohemia Interactive přichází o oficiální podporu

Argo od Bohemia Interactive přichází o oficiální podporu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10
Platformy Windows PC

Nadále bude možné hrát jen na neoficiálních serverech.

Reklama

Multiplayerová střílečka Argo měla složitý život. Pod názvem Project Argo se zrodila v rámci iniciativy Bohemia Incubator jako experimentální projekt a totální konverze Army 3. Tímto způsobem si chtěli vývojáři mimo jiné otestovat vývoj a podporu multiplayeru. Za zmínku stojí i skutečnost, že právě díky Projectu Argo lze v Armě 3 hrát na předělávce ostrova Malden z původní Operace Flashpoint (dnes Arma: Cold War Assault).

Postupem času titul zahodil slovo "Project" a jako Argo vstoupil oficiálně na Steam, aby se dočkal několika aktualizací či časově omezených akcí a také aby sklidil poměrně (dost) rozporuplné reakce. Přesto se však našla základna příznivců, která se hře věnovala. A ta si nyní bude muset vystačit s neoficiálními servery. Po oznámení titulu Vigor pro Xbox One, na němž dělá stejný tým z brněnské pobočky Bohemia Interactive, to byla jen otázka času, ale oficiální podpora Arga do značné míry končí.

Pro ty, kteří mají Argo ve své Steam knihovně a chtějí ho dál hrát, to znamená několik věcí. Oficiální servery budou mimo provoz, ale ty neoficiální budou stále přístupné. Ti, kteří si zakoupili Supporter's Pack, pak budou moci nadále hrát i na prémiových serverech. Celá situace může mít ale z jistého úhlu pohledu svá pozitiva, protože nyní je každý hráč automaticky na nejvyšším levelu a resetování stromu schopností je vždy zdarma. Teď si tedy můžete svobodně upravovat vlastnosti své postavy mezi jednotlivými zápasy. Stejně tak budete mít nadále přístup ke své výbavě, protože databázové servery poběží i nadále.

Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem teď Argo a jeho komunita dokáže přežívat a nakolik se zkušenosti z vývoje promítnou do Vigoru, který do určité míry může být vnímán jako duchovní nástupce. Ve zprávě o ukončení oficiální podpory se však dočteme, že tvůrci Arga se přesunuli k většímu množství nových projektů. Je tedy možné, že odkaz Arga přežije i jinde než jen ve Vigoru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama