ARK: Survival Evolved - rozrůstající se fauna
Blogy čtenářů Článek ARK: Survival Evolved - rozrůstající se fauna

ARK: Survival Evolved - rozrůstající se fauna

Strec

Strec

Kolekce nynější i chystané prehistorické fauny z ARK: Survival evolved

Reklama

Kolekce nynější i chystané prehistorické fauny z ARK: Survival evolved

Něco úvodem…

Člověk by ani nevěřil, že od 3. června roku 2015, kdy byla hra ARK: Survival Evolved zpřístupněna jako early acces, bude hra žít i téměř rok po vydání. A přesto stále není finální verze. Vzhledem k nynější aférce http://www.zing.cz/novinky/31203/ark-survival-evolved-ohrozeno se doba do finálního vydání může ještě protáhnout.

Nejde tak o to, že jde o early acces. Dost lidí si na tento způsob vydávání udělalo svůj názor a také dost vývojářů nám tento názor utvrzuje. Ovšem, je to také jeden z možných pohledů, proč očekávat nezdar. Ale o ten mi v tomto případě nejde. Zde mám na mysli spíše volbu žánru. Survival, hra na přežití... kdo tento žánr nezná, tak zřejmě na tuto herní stránku zabloudil. Hry tohoto žánru se poslední dobou rojily v herní branži, jako vosy kolem rozlitého piva. Taky aby ne. Osobně mi přijde, že největší boom přišel s DayZ modem. Předtím jsem podobnou tématiku zkrátka nezaznamenal. Survival, kde nebývá největší nepřítel prostředí, ale samotní přežívající. A jak jinak, to co letí je třeba ždímat dokud to lidé chtějí. No a nebudeme si nic nalhávat, ne všechny pokusy dopadly skvěle. Některé dopadly přímo příšerně a některé... některé jsou prostě stále nehotové. ;-)

 

K věci…

Ačkoli je ARK stále s cejchem předběžného přístupu a jde o již zmíněný žánr, který může být v této kombinaci brán mnohými jako jistota vyhozených peněz. Toto téma nechávám otevřené. V tomto článku, i když to doteď vůbec nevypadalo, se ve skutečnosti chci zaměřit na dosti zajímavou část hry ARK a tou je fauna. Stejně jako přežívání, takzvané craftění, budování a průzkum, je ve hře ARK jednou velkou třešničkou na dortu bohatý repertoár prehistorické zveře. A pokud máte rádi dinosaury a i jiné pravěké tvory... divočina je tu dělaná přímo pro vás.

Během vývoje hry vývojáři vypouští mezi hráče přehled fauny, perfektně stylizovaný do podoby ručně psaných poznámek. Některé tvory již ve hře naleznete, některé nově zveřejněné ještě na svůj čas čekají. Každopádně je to již uctihodné číslo. Dost možná, když toto čtete tak může být ve hře další přírůstek a další mohou být oznámeny. Zatím jde zhruba o 90 tvorů a z toho je přibližně polovina již ve hře.

Právě zmíněné poznámky jsem pečlivě shromaždoval a nyní mě napadlo se o ně podělit. Jde o ukázku lidem ARKem nepolíbeným a milovníkům již nežijící fauny, co vše se může prohánět ve finální verzi. Není toho opravdu málo a jak jsem již psal... stále se seznam rozrůstá.

 

Kolekce

Speciální kolekce, jako tečka na konec

Závěrem

ARK je komplexní survival, ale o tom možná příště. Stejně tak k technické stránce hry, která není výborná. Každopádně každý by si měl být vědom, že jde zatím o nefinální verzi hry a tento článek nebo spíše kolekce, není pobízením k nákupu.

Otázkou do diskuze je, zda již toho není příliš.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama