Arma 3 má na kontě milion prodaných kopií
Arma 3 Novinka Arma 3 má na kontě milion prodaných kopií

Arma 3 má na kontě milion prodaných kopií

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

Pokračování série Arma se očividně daří. Dnes v noci bylo oznámeno, že se prodalo již milion kopií Army 3.

Reklama

Marek Španěl, šéf studia Bohemia Interactive, dnes v noci na svém Twitteru oznámil, že Arma 3 má na kontě milion prodaných kopií. Stejnou informaci později uvedl i kreativní ředitel Army 3, Jay Crowe.

Arma 3 se začala prodávat v březnu loňského roku ještě v alpha verzi, která byla k dostání za sníženou cenu. Na konci června došlo k aktualizaci na beta verzi, u níž se cena trochu zvýšila, a v září došlo k vydání plné verze za plnou cenu, později následované bezplatným vydáním singleplayerové kampaně a přídavku Zeus. Dá se očekávat, že prodejům pomohla nedávná slevová akce, díky níž se Arma 3 dočasně vyhoupla do čela žebříčku prodeje na Steamu.

Prodejnost Army 3 se přirozeně nemůže rovnat DayZ, jehož alpha verze vyšla v prosinci a podle posledních zpráv má na kontě víc než dva miliony prodaných kusů, ale i tak jde bezesporu o úspěch, obzvlášť u takto zaměřeného titulu.

Nám nezbývá než vývojářům pogratulovat a připomenout, že Bohemia Interactive má s Armou 3 po dobu následujících dvou let slušné plány. Už brzy nás čeká bezplatný Bootcamp Update a rozšíření Steam Workshopu, později vyjde dvojice placených DLC Helicopters a Marksmen, jež přidají i některé featury zdarma. A v roce 2015 se dočkáme datadisku. Samozřejmostí je pak pokračování oprav hry a zlepšování optimalizace, především v multiplayeru.

Mimochodem, Ivan Buchta upozornil na zajímavé video, které srovnává Černarus z Army 2 (resp. její převedení do Army 3) s jejím reálným předobrazem v Českém středohoří. Podoba měst a vesnic se přirozeně liší a v reálné krajině chybí např. mohutný vysílač, ve hře umístěný na Zelené hoře (v reálu ho najdeme jižně od Prahy), ale ve spoustě scenérií můžeme vidět až překvapivou podobnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama