Arma 3 se v příštím roce dočká mnoha novinek
Arma 3 Novinka Arma 3 se v příštím roce dočká mnoha novinek

Arma 3 se v příštím roce dočká mnoha novinek

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Plán na rok 2017 zahrnuje DLC zaměřené na stíhačky nebo tanky. Chybět nebude ani nová podoba ostrova Malden a řada bezplatných aktualizací a novinek.

Reklama

Arma 3 se od svého vydání v září roku 2013 dočkala mnoha aktualizací a nového obsahu. Studio Bohemia Interactive však ještě nekončí a hodlá hru podporovat i v příštím roce, jak dokazuje čerstvě zveřejněný lán na rok 2017, který slibuje placené i zdarma dostupné DLC a další bezplatné aktualizace.

To dokazuje třeba první DLC s názvem Jets, které dorazí v prvním čtvrtletí 2017. Zatím nevíme, co přesně má tenhle placený přídavek nabídnout, jisté je jen to, že spolu s jeho vydáním dojde k bezplatnému vylepšení v oblasti radaru a senzorů. Cílem tvůrců je dodat větší hloubku systémům detekování hrozeb a sledování, což má zlepšit celkovou hratelnost.

Na následujícím vývoji Army 3 se podílí i mladá pobočka Bohemia Interactive v nizozemském Amsterdamu, která pracuje na zatím nepřiblíženém přídavku s označením Orange. Nevíme, jestli půjde o placený nebo bezplatný obsah, ale podle vývojářů se má tohle DLC, které je označováno jako hodnotné a inovativní rozšíření hry, zaměřit na zajímavý a unikátní pohled na bojiště.

22. června 2017 bude série Arma slavit 16. narozeniny a při této příležitosti má dojít k bezplatnému přidání nové verze ostrova Malden, známého už z původní Operace Flashpoint/Army: Cold War Assault. Mapa nese název Malden 2035 a pro zrekonstruování klasického prostředí využívá mnoho budov, vegetace a dalších prvků z původní hry.

Pak tu máme Tac-Ops DLC, jež má hráčům nabídnout balíček hratelného obsahu v podobě taktických operací s vyzývavou, autentickou hratelností a s možností opakovaného hraní. Tvůrci tvrdí, že tenhle přídavek je příležitostí, jak dále podporovat celou platformu a jak finančně podporovat celý projekt. Z toho se dá usuzovat, že i tohle DLC bude placené.

Plán na rok 2017 uzavírá Tank DLC, mající za cíl překopat zážitek z boje obrněných vozidel. Tenhle dodatek bude následovat klasický model, použitý už v případě starších přídavků, takže nabídne nejen placený obsah, pravděpodobně zaměřený na nové tanky, ale i bezplatné novinky a vylepšení pro každého majitele samotné hry.

Tím ale podpora v následujícím roce nekončí. Ještě do konce letošního roku by se v tzv. dev-branchi měla objevit podpora 64-bitové verze, která nepochybně dříve či později dorazí i do základní verze Army 3. To by mohla být dobrá zpráva pro ty, kteří stále touží po lepším výkonu hry.

Brzy navíc začne práce na plnohodnotné singleplayerové konverzi kampaně z masivní expanze Apex (recenze). To určitě řada hráčů uvítá, protože zatímco v kooperaci je kampaň s názvem Protokol Apex dost zábavná, při hře o samotě je v aktuální podobě spíše frustrující a nezáživná.

Vývojáři dále hodlají vylepšit interiéry i exteriéry budov na mapě Tanoa a zlepšit ozvučení všech ostatních map. Dalšího vývoje a podpory se dočkají také nástroje, dokumentace nebo služba Arma 3 Units. Určitá péče bude věnovaná i experimentálním portům hry na Linux a Mac.

Je toho zkrátka dost. Myslím, že je určitě dobré vidět, že bude Arma 3 ještě minimálně rok aktivně podporována. Rozhodně jde o lepší variantu, než kdyby z Bohemia Interactive chrlili každé dva roky nový díl. Nicméně tak dlouhá podpora takové hry nepochybně něco stojí, takže se nelze příliš divit snaze vydat těch několik placených DLC.

Tvůrci navíc dodávají, že někteří členové týmu se už přesunuli k dalším projektům, které využívají a podporují engine Enfusion, na němž v tuto chvíli běží jen DayZ. Že by už v Bohemia Interactive probíhaly přípravy na vývoj Army 4?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama