Arms na nás chystá demo Global Testpunch
Arms Novinka Arms na nás chystá demo Global Testpunch

Arms na nás chystá demo Global Testpunch

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4

Dále tři nové postavy, bezplatné aktualizace a mnoho dalšího.

Reklama

Poslední Nintendo Direct byl věnován chystané hře Arms a musím uznat, že přinesl podstatné informace. Plná hra sice vychází na Switch až 16. června, ale ještě předtím plánuje Nintendo uvolnit demo Global Testpunch, odhalilo tři nové postavy, bezplatnou aktualizaci hry, chystanou na dobu hned po vydání, a další "zbraně".

Demo Global Testpunch budou moci testovat hráči na celém světě a to ve dnech 27. a 28. května a 3. a 4. června. 26. května a 2. června bude demo dostupné pouze v Severní Americe. Demo Arms Global Testpunch půjde stáhnout z eShopu Nintenda zdarma těsně předtím, než začne testování.

Dále Nintendo představilo tři nové postavy jménem Kid Cobra, Byte & Barq a Twintelle a také prozradilo, že chystá hned po vydání bezplatné aktualizace, obsahující nové bojovníky, nové arény a výbavu. Nejdříve si ale povíme něco dalšího, co Nintendo během Directu prozradilo.

Pokud se rozhodnete jít v Arms do souboje nebudete pouze vybírat postavu. Dále se můžete vybavit dvěma rozdílnými zbraněmi (Arms), jednu na pravou a jednu na levou ruku. Tyto zbraně jsou hodně odlišné, od standardních pěstí až po věci jako třeba bumerangy a rakety. Můžete tak útočit nejen kontaktně, ale i na větší dálku, nebo naopak investovat do obrany.

Pěsti se liší podle druhu. Každá má vlastní speciální schopnost a trochu jinak se ovládá. Třeba Toaster může udeřit v doprovodu plamenů a Tribolt zase umí vystřelit horizontálně až tři náboje. Některé zbraně jsou i obranného charakteru. Třeba Guardiana jde použít jako štít.

Dalším důležitým faktorem jsou atributy. Celkem jich je ve hře sedm a každá Arms má svou vlastní specializaci: oheň, elektřinu, vítr, led, omráčení, výbuch anebo slepotu. A protože mají různé Arms různé atributy, je dobré je spolu nějak kombinovat a získat tak strategickou výhodu.

Myslet musíte i na hmotnost Armsů. Ta přímo ovlivňuje hybnost. Silnější zbraně jsou těžší, ale taky pomalejší, zatímco multi-hit Arms jsou sice rychlé, ale zase s nimi zasadíte slabší úder. A nezapomeňte, že se jednotlivé údery mohou během boje dokonce srazit, přičemž těžší zbraně vždycky zvítězí nad těmi lehčími.

Po zápase dostanou hráči nějaké in-game peníze, které mohou utratit v Arms Getter. Tady můžete zkusit využít svých dovedností a schopností a získat nové Arms anebo upgradovat již vlastněné schopnosti.

Arms nabídnou několik režimů. Jeden z nich je i Versus, který je ještě rozdělen na několik dalších druhů. Fight je klasickým multiplayerovým režimem, kde si to spolu rozdají dva bojovníci. Team Fight je určen pro 4 hráče, přičemž dva jsou vždy na stejné straně a jsou vzájemně propojeni. V-Ball je něco jako volejbal, ale s výbušným míčem. V Hoops chytnete svého protihráče a vystřelíte ho do sítě. Ve Skillshot se budete pokoušet zasáhnout co nejvíc cílů a režim 1-on-100 před vás postaví postupně 100 nepřátel. Poslední je Arms Test & Training kde můžete volně testovat své dovednosti a trénovat.

Hru pro více hráčů můžete provozovat buď lokálně nebo on-line. Na výběr je opět několik režimů a začneme typem Grand Prix. V něm musíte postupně vyhrát 10 zápasů a pak se postavit poslednímu soupeři, který bude korunován šampiónem Arms. Tento režim je určen pro jednoho nebo dva hráče.

V Party Match můžete svůj Switch připojit k internetu a bojovat ve stejnou dobu a ve stejném lobby až s třemi dalšími hráči. Jedna lobby může obsahovat až 10 systémů, ale s až dvěma hráči na jeden systém. Potenciálně se může najednou setkat až 20 hráčů.

Ranked Match jsou klasické bitvy jeden na jednoho, ale počítá se z nich skóre. Když vyhrajete, postoupíte v řebříčku výše. Když prohrajete, klesnete. Během čekání na on-line hru v sérii Ranked Match se můžete pustit do jakéhokoli jiného režimu a vylepšit své dovednosti.

Při lokální bezdrátovém režimu jde společně propojit až osm hráčů prostřednictvím osmi oddělených systémů a můžete tak bojovat až se třemi dalšími hráči najednou. Podobně jako v Party Match.

Během Nintendo Directu byli představeni další tři bojovníci. Najdete mezi nimi Kid Cobru, třímajícího v ruce selfie tyč a živě streamující zápasy. Byte & Barq jsou dva bojovníci v jednom. Jde o robota bojovníka a jeho robotického společníka. Dohromady dokážou vytvářet neuvěřitelná komba. Poslední novinkou je herečka Twintelle. Twintelle využívá status osobnosti a díky němu vypadá, jakoby kráčela k vítězství po červeném koberci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama