Artifact od Valve vyjde 28. listopadu
Artifact Novinka Artifact od Valve vyjde 28. listopadu

Artifact od Valve vyjde 28. listopadu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy Linux Linux Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Vyjde vás na 20 dolarů a v době vydání obsáhne více než 280 karet.

Reklama

Ještě před několika lety se zdálo poměrně nepravděpodobné, že by chystaná hra studia Valve mohla být někdy vyhlížena s notnou dávkou nezájmu, kousavých poznámek a obav. Ale dnešní Valve zkrátka není takové jako dřív a časy a situace se mění. Zvlášť když jde o karetní hru. Ano, samozřejmě máme na mysli Artifact, karetní hříčku využívající motivy Doty 2, kterou mnozí příznivci toho dnes již neexistujícího Valve považují spíše za špatný vtip.

Pokud však patříte mezi ty, kteří Artifact přeci jen očekávají s nadšením, nebo jste prostě jen zvědaví, co se z novinky Valve vlastně vyklube, poznamenejte si datum 28. listopadu 2018. Ten den Artifact oficiálně vyjde, a to pro PC (Windows), Mac a Linux, samozřejmě na Steamu. Mobilní verze pro iOS a Android bude následovat někdy v průběhu příštího roku. Momentálně se hra nachází ve fázi uzavřené bety, přičemž tvůrci v tiskové zprávě slibují dosud nejhlubší hratelnost a nejpestřejší zážitek v žánru fantasy karetních her. Na tomhle všem se podílí i Richard Garfield, autor Magic: The Gathering.

Jak už víme nějakou dobu, na rozdíl od mnoha jiných karetních titulů nebude Artifact free-to-play. Tuto skutečnost nyní potvrdilo odhalení cenovky, která činí 19,99 amerických dolarů. Zjevně ji můžeme brát jako jakousi vstupní investici. V době formálního vydání přitom hra nabídne více než 280 karet, které budete moci kupovat a prodávat prostřednictvím komunitního trhu Steamu. Kdybyste hledali něco, co nejlépe odráží současné Valve, tak tohle je dozajista ono.

Pokud náhodou zamíříte na americkou konferenci PAX West, jež se koná mezi 31. srpnem a 3. zářím, budete si zde moci Artifact zahrát a odnést si podepsané kresby ze hry a dva klíče, které vám zajistí přístup k Artifactu v době jeho vydání. A protože se stále bavíme o hře od Valve, byť sebevíc proměněného, raději se připravte tak na 3 až 4 odklady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama