Artifact od Valve vzniká za spolupráce s autorem Magic: The Gathering
Artifact Novinka Artifact od Valve vzniká za spolupráce s autorem Magic: The Gathering

Artifact od Valve vzniká za spolupráce s autorem Magic: The Gathering

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5
Platformy Windows PC Apple iOS

Karetní hra vycházející ze světa Doty 2 vyjde ještě letos, příští rok zavítá i na tablety.

Reklama

Jestli se stále najdou tací, kteří mají důvěru v budoucnost studia Valve jakožto tvůrce her (o čemž leckdy pochybuji), dnešek je pro ně očividně velkým dnem. Sám Gabe Newell slíbil, že se ve Valve vrátí k tvorbě a vydávání her, a nyní tu máme první pořádné informace spojené s karetní hrou Artifact, která vychází ze světa Doty 2.

Projekt byl oznámen již loni v létě, a to za značného nesouhlasu mnoha hráčů a fanoušků, kteří od Valve jednoduše čekali něco zajímavějšího než jen další karetní hru, kterých je na trhu plno. Po oznámení nastalo dlouhé období ticha, které je pro Valve typické, nyní ho ale prolomil Geoff Keighley, který se ohlásil z nového sídla společnosti se sérií novinek a obrazových materiálů, o něž se postupně podělil na Twitteru.

Již víme, že Artifact se bude odehrávat na třech herních plochách, které symbolizují tři linie známé z mapy Doty 2 a dalších MOBA her. Na těchto třech plochách můžete využívat svůj balíček karet, který zahrnuje pět hrdinů. S nimi následně musíte zničit věže protivníka, přičemž na každé herní ploše je jedna věž a pro vítězství je třeba zničit alespoň dvě z nich. Alternativně můžete dosáhnout vítězství útokem na silnější Ancient věž, která se objeví po zničení standardní věže. Hra končí, jakmile je jedna z nich zničena.

Artifact v tuto chvíli neobsahuje žádnou singleplayerovou kampaň, ale samozřejmě bude možné hrát online, proti umělé inteligenci nebo proti vašim přátelům na Steamu. Keighley si už nyní pochvaluje hloubku Artifactu, přičemž podle jeho informací vývojáři z Valve spolupracují s Richardem Garfieldem, tvůrcem slavné karetní hry Magic: The Gathering. Celkově má hra nabídnout 280 karet a 44 hrdinů.

Nové informace však přichází i z dalších zdrojů, jež shrnul provozovatel YouTube kanálu ValveNewsNetwork. A ty už mohou být poněkud znepokojivé. Vše nasvědčuje tomu, že Artifact nebude tak úplně free-to-play hrou. Naopak, klíčem k úspěchu má být kupování karet, pro nějž je velmi důležitá integrace komunitního trhu Steamu. Část výdělků z prodeje karet přitom půjde na konto turnajů, přičemž už nyní je na první čtvrtletí roku 2019 naplánován první turnaj, v němž se bude celkem hrát o jeden milion dolarů.

Počítá se i s různými herními módy, s podporou Steam Workshopu nebo s využitím zcela nových postav. A pokud jde o použitý engine, pod kapotou Artifactu dřímá dosud sporadicky využívaný Source 2.

K vydání Artifactu ve verzi pro PC má dojít ještě letos, ale známe Valve a jeho zálibu v odsouvání vydání čehokoliv klidně i o několik (desítek) let. V příštím roce by pak měla následovat verze pro tablety se systémy iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama