Assassin’s Creed III má potenciál, říká učitel dějepisu
Novinka Assassin’s Creed III má potenciál, říká učitel dějepisu

Assassin’s Creed III má potenciál, říká učitel dějepisu

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17

Greagory O’Malley, profesor historie na univerzitě v Kalifornii, se podělil o své myšlenky ohledně historického zasazení třetího dílu série Assassin’s Creed.

Reklama

Ústředním motivem třetího dílu má samozřejmě být boj za nezávislost a Americká revoluce, samotný konflikt má však být mnohem zamotanější. Rozhodně tu je z čeho čerpat, říká Malley.

„Zatímco Altair je hnán vpřed povinností a Ezio pomstou, Connor je muž z lidu. Jeho cílem je potlačovat bezpráví všude, kde ho vidí. Jeho příběh začíná snahou o nalezení místa pod sluncem pro jeho lid, brzy je ale zavlečen do revoluce a pravěkého boje mezi asasíny a templáry,“ řekl Alexander Hutchinson z Ubisoftu.

Mnozí fanoušci vyjadřovali obavy z nudného historického období a absence zábavného lezení po budovách, Ubisoft nás ale již poněkolikáté přesvědčuje, že ve třetím dílu opravdová zábava teprve začne. Navíc nás čeká značně nestabilní příběh plný zrady a nečekaných událostí.

„V Severní Americe zůstala spousta lidí, kteří zůstali věrní Británii, takže byly mnohé americké rodiny psychicky roztrženy. Například syn Bena Franklina se přidal k Britům a s otcem již téměř nepromluvil,“ dodal Malley.

„Obě strany konfliktu měly mezi spojenci rodilé Američany, stejně tak mnoho amerických kolonistů žilo v lese a změnilo svůj způsob života. Právě tření mezi původními Brity a novými americkými Brity rozhodně patří mezi velké zajímavosti,“ vysvětlil Malley. „Pokud vynecháme samotné válčení, najdeme zajímavé příběhy i v domácnostech. Ženy se musely starat o dobytek, o farmy, protože muži odešli do války.“

Navíc ve hře nenajdeme ty vyloženě hodné a špatné, každá strana bude mít své vlastní morální a politické důvody, takže příběh přinese nejeden zvrat.

Assassin’s Creed III vychází 30. října letošního roku pro PC, PS3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama