Assassin’s Creed koncem měsíce i jako stolní hra
Novinka Assassin’s Creed koncem měsíce i jako stolní hra

Assassin’s Creed koncem měsíce i jako stolní hra

Michal Burian

Michal Burian

24
Platformy pkgsrc Desková hra

Na starost ji mají autoři stolní hry The Walking Dead. Těšit se můžete na dobrodružství po střechách Konstantinopole, kde budete s ostatními soupeřit o body. Pochopitelně se bude i zabíjet.

Reklama

Ubisoft se snaží z popularity série Assassin’s Creed vytěžit maximum. Kromě klasických dílů, spin-offu v podobě Liberation a nejrůznějších mobilních hříček chystá francouzský vydavatel stolní hru. Tu má na starost firma Cryptozoic Entertainment, která vytvořila například stolní hry The Walking Dead a Adventure Time: Card Wars.

Stolní hra Assassin’s Creed: Arena bude pro dva až čtyři hráče, kteří v roli templářů z Assassin’s Creed: Revelations (Shahkulu, Odai Dunqas, Oksana Razin a Anacletos) budou mít za úkol zabít soupeře. Vše se má odehrávat na střechách Konstantinopole, kde vám karty určí vaše možnosti a sílu. Když se dostanete na řadu, budete se moci posunout dopředu, skrýt se nebo zaútočit.

Držet budete moci maximálně sedm karet, některé dokonce ovlivní i ostatní hráče. Pokud o své karty přijdete, budete se muset vrátit na samotný začátek a začít hru od své základny. Jak lze ztratit karty? Stejně jako v klasické hře, tak i v této stolní budou po mapě rozmístěny stráže. Pokud se postavíte na jejich políčko, automaticky přijdete o jednu ze svých karet. Útok na protihráče nebude jednoduchou záležitostí, nejprve musíte v okolí pozabíjet stráže, až potom si můžete troufnout na svého živého soka. Když ho úspěšně eliminujete, získáte potřebné body, s nimiž se musíte dostat zpět na základnu.

Dle slov Ubisoftu jde o jednoduchou hru s několika pravidly, které rychle pochopíte. Doporučený věk je nad 15 let. Vítězem se stane hráč, kterému se jako prvnímu podaří získat 15 bodů.

Stolní hra Assassin’s Creed: Arena vyjde 26. února letošního roku za 50 dolarů. V přepočtu za tisíc korun. K dostání bude snad i u nás, i když asi bez překladu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama