Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 2. epizoda – Hádova muka
Assassin's Creed: Odyssey Novinka Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 2. epizoda – Hádova muka

Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 2. epizoda – Hádova muka

Jan Kalný

Jan Kalný

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Posmrtný život v krásných elysejských polích nahradila věčnost v Hádově podsvětí. Ta „věčnost” ale bohužel dlouho nevydrží.

Reklama

Začátkem června znovu uběhlo zhruba šest týdnů od vydání DLC epizody pro Assassin’s Creed Odyssey, a to znamená, že jsme se dočkali další a v tomto případě už předposlední. První epizoda druhého příběhového přídavku, tedy Elysejská pole, se vcelku vydařila. O žádný zázrak, který by utkvěl v paměti, se sice nejednalo, ale zaměření se na řecký posmrtný život a úplně nová lokace rozhodně první epizodu povyšovaly nad libovolnou část prvního přídavku Odkaz první čepele. Druhá epizoda toho druhého, s názvem Hádova muka, jde v přibližně stejném duchu jako ta první, jenom je zkrátka méně ambiciózní, kratší a v důsledku toho bohužel ještě méně pamětihodná.

  • Datum vydání: 4. června 2019
  • Cena: 870 Kč (všechny tři epizody dohromady); případně jako součást Season Passu za 1099 Kč

Podsvětí, nebo jenom sešlé Řecko?

Jak už název epizody napovídá, ocitneme se tentokrát v říši samotného Háda, boha podsvětí. Toho zrovna moc nepotěšila zpráva, že jeho milovaný Kerberus, střežící vchod právě do onoho podsvětí, padl naší rukou. Jako trest si tak Hádes vymyslel, že musíme najít čtyři strážné pro čtyři brány, kteří budou střežit a hlídat podsvětí místo zmíněné trojhlavé bestie.

Bohužel, jak už jste asi poznali, příběh druhé epizody, respektive série hlavních úkolů, působí spíše jako glorifikovaný vedlejší quest. Vesměs si musíte zabojovat s několika Padlými (což je něco na způsob klasických žoldáků z původní hry), abyste získali speciální brnění, které vám dovolí projít Tartarským závojem, za nímž se můžete pustit do souboje se speciálními Padlými, kteří se pak ochotně vydají střežit jednu ze čtyř bran. Vlastně jenom v tomhle druhá epizoda spočívá a působí spíše jako takové přemostění mezi první a třetí epizodou, což je vcelku zklamání. Druhá epizoda sice nabízí i nějaké skutečné vedlejší questy a aktivity, ale ty jsou podobně nepamětihodné a na jedno brdo.

Ani v rámci herních mechanik nedošlo na nějaké větší novinky. Stejně jako v případě Elysejských polí, i tady máme tři nové vhledy, které vylepšují již existující schopnosti. Jejich užitečnost je ale subjektivní a diskutabilní a upřímně jsem pro ně žádné využití nenašel. Podobně došlo i na nové předměty, jako například zmíněné nové brnění (jehož setový bonus je ale zbytečný mimo říši podsvětí a v hlavní hře ho nijak nevyužijete). Je tu i několik nových zbraní, ale zkrátka nic, co byste museli mít, nic, co by vám vyrazilo dech.

Za největší zmínku tak stojí hlavně samotné prostředí, které je sice trochu jednotvárné, nicméně na pohled opravdu krásné a v rámci hry velmi unikátní. Chvílemi se cítíte, jako kdybyste pochodovali trochu jiným Mordorem a ta atmosféra zoufalství je tu opravdu cítit. Bohužel ale prostředí na záchranu epizody nestačí a nebýt součástí celého balíčku tří epizod… „Naštěstí” ji ale vcelku rychle odehrajete a nedostane prostor na to, aby vás začala nudit.

Hodnocení Zkázy Atlantidy jako celku: N/A (hodnocení proběhne až při vydání třetí epizody)

Všechna dostupná DLC:

Poznámka: Vydávání jednotlivých epizod je stanovené na každých zhruba šest týdnů, z toho vychází naše přibližné vydání poslední epizody níže.

Odkaz první čepele: 1. epizoda - Na mušce - 4. prosince 2018

Odkaz první čepele: 2. epizoda - Stínové dědictví - 15. ledna 2019

Odkaz první čepele: 3. epizoda - Pokrevní linie - 5. března 2019

Osud Atlantidy: 1. epizoda - Elysejská pole - 23. dubna 2019

Osud Atlantidy: 2. epizoda - Hádova muka - 4. června 2019

Osud Atlantidy: 3. epizoda - Judgement of Atlantis - polovina července 2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama