Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 3. epizoda – Soud Atlantidy
Speciály Assassin's Creed: Odyssey Článek Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 3. epizoda – Soud Atlantidy

Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 3. epizoda – Soud Atlantidy

Jan Kalný

Jan Kalný

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Poslední DLC dokazuje, že Season Pass za plnou cenu prostě nestojí. A to ani přes určité kvality, které třetí epizoda má.

Reklama

Od vydání předchozí epizody uběhlo už dalších minimálně šest týdnů a to znamená i vydání dalšího placeného DLC pro Assassin’s Creed Odyssey. V tomto případě už zcela posledního, tedy třetí epizody druhého příběhu Zkáza Atlantidy, s názvem Soud Atlantidy. Jde nakonec o nějak zajímavé zakončení?

  • Datum vydání: 16. července 2019
  • Cena: 870 Kč (všechny tři epizody dohromady); případně jako součást Season Passu za 1099 Kč

Poznámka: Článek obsahuje spoilery z druhé epizody druhého DLC.

Není soudce jako soudce

Stejně jako v případě přechodu z první epizody na druhou, ta třetí začíná, kde předchozí skončila. Hádes zůstal kvůli své podlosti na kolenou a k jeho záchraně - nebo možná k naší - přišel Poseidon, aby nás odvedl do bájné Atlantidy. Ta hned už z kraje působí futuristickým dojmem a v jejích útrobách přebývají nejen lidé, ale i členové rasy Isu, kterou určitě není potřeba nijak blíže představovat.

Podobně jako Persefoné a Hádes, i Poseidon pro nás má jistý úkol, kolem kterého se bude příběh epizody točit. Vládce Atlantidy na nás hned zkraje uvalí roli dikasta, soudce, a na nás je vyřešit problémy místních a zvrátit jakousi blížící se revoluci nebo občanskou válku mezi lidmi a Isu, zachovat mír, nestrannost a zajistit, aby Atlantida byla i nadále fungující společností. Naštěstí se ale není třeba obávat, že by se jednotlivé úkoly nějak výrazně, a tím myslím chaoticky, motaly kolem politiky jako v případě první epizody. Většina voleb je vcelku jednoduchá a černobílá, s tím, že ve finále vaše rozhodnutí ani nějak velký dopad nemají. Bohužel. Vždy se dostanete k jednomu konci, který se snaží posunout kupředu i příběhovou linku z moderní doby, ačkoli hodně zvláštním, částečně nesrozumitelným a tak trochu neúplným způsobem.

Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 3. epizoda – Soud Atlantidy

Ačkoli mě po příběhové stránce bavila třetí epizoda s přehledem nejvíce - a to hlavně i díky možnosti se podívat na to, jak civilizace Isu fungovala - rozhodně se nejedná o žádnou výrazně kvalitní záležitost. Asi obdobně jako zbytek placených DLC. Nejvíce mě právě mrzí, že se všechno dopracuje k jednomu konci. Což o to víc zabolí i například kvůli opětovným minimálním novinkám v hratelnosti. Jak už je standardem, dočkali jsme se několika nových Strážcových vhledů přidávající nové schopnosti, došlo na nové zbraně a brnění, ale tím to zkrátka končí. Největší pochvalu si tak v mých očích zaslouží především nová lokace samotné Atlantidy. Moc velká není a někdo by mohl namítnout, že ani není moc různorodá, nicméně je nádherná a rozhodně mě bavilo ji prozkoumávat mnohem víc než obrovská pole v Elysiu nebo tu seschlou půdu v Hádově podsvětí.

Assassin’s Creed Odyssey – Zkáza Atlantidy: 3. epizoda – Soud Atlantidy

To je vlastně všechno, co v případě posledních DLC pro Assassin’s Creed Odyssey stojí za řeč. Příběh je docela zajímavý, náhled do kultury Isu je obdobně pozoruhodný, nová lokace je krásná a pro účely DLC perfektní a nové zbraně, brnění a schopnosti určitě neurazí, ale ze židle vás nijak nesrazí. Naopak mě zklamalo, že se příběh i přes vaše rozhodnutí jako dikastes dopracují k jednomu konci, příběh ze současnosti je pořád nehorázný guláš a celkově je škoda, že ani jeden přídavek pro celou hru prostě nenabídl NĚCO opravdu nového, co by nějakým způsobem posunulo samotnou hratelnost dopředu.

Zkáza Season Passu

Určitě bych lhal, kdybych řekl, že na mě tříepizodní příběh Zkáza Atlantidy neudělal větší dojem než ten předešlý, tedy Odkaz první čepele. Po příběhové stránce jde rozhodně o zajímavější záležitost a nová prostředí rozhodně Zkázu Atlantidy také povyšují, nicméně jde ve finále stále o takovou věc na jedno brdo. Dělená hlavně pro ty největší fanoušky hry, které ještě Odyssey neomrzelo. Ostatní, stejně jako u předchozích DLC, nebudou nijak tratit, když se k tomuhle prostě nikdy nedostanou.

Hodnocení Zkázy Atlantidy jako celku: 6/10 s odřenýma ušima

Všechna dostupná DLC:

Odkaz první čepele: 1. epizoda - Na mušce - 4. prosince 2018

Odkaz první čepele: 2. epizoda - Stínové dědictví - 15. ledna 2019

Odkaz první čepele: 3. epizoda - Pokrevní linie - 5. března 2019

Osud Atlantidy: 1. epizoda - Elysejská pole - 23. dubna 2019

Osud Atlantidy: 2. epizoda - Hádova muka - 4. června 2019

Osud Atlantidy: 3. epizoda - Soud Atlantidy - 16. července 2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama