Assassin’s Creed: Origins - vše, co byste měli vědět, na jednom místě
Speciály Assassin's Creed: Origins Článek Assassin’s Creed: Origins - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Assassin’s Creed: Origins - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Jan Kalný

Jan Kalný

34

Po roční pauze se série Assassin’s Creed vrací, aby nás přesvědčila, že má ještě pořád co nabídnout a nepatří do starého železa.

Reklama

Jestli tomu tak skutečně bude, jestli Assassin's Creed má stále co nabídnout novým i starým fanouškům, to se ještě uvidí. Do té doby nám budou muset postačit dosavadní informace a snad i trocha té důvěry nebo alespoň optimismu. I z toho důvodu jsme se rozhodli sepsat speciál, který by měl každého jednoduše a rychle připravit na to, jak by asi návštěva Egypta v podání Assassin's Creed: Origins, na němž pracovali autoři populárního Black Flag, měla vypadat.

Náplň hry

Jak už asi každý tuší a čeká, Assassin's Creed: Origins bude stále akční adventurou, jakou byly i dřívější díly. Tentokrát nás ovšem čeká několik na první pohled menších, přesto velmi zásadních změn, kterými se Ubisoft snaží posunout značku zase jiným a pro sérii svěžím způsobem. Celá hra má totiž nabízet více hlubších RPG systémů, kdy různá výbava nabízí několik rozdílných statistik a výběr zbraně už nespočívá pouze v tom, jestli nepřátele víc poškodí, ale také v tom, jak se ovládá, a tudíž do jaké situace se hodí.

Samotná série už se během posledních dvou dílů (Unity a Syndicate) snažila ubírat spíše cestou akčního RPG, a to implementací stromu dovednosti a úrovní postav, které se vrací i do Origins. Nový díl jde ale zase o kus dál. Asi největší změnou v tomto ohledu je nový soubojový systém, který nyní bere v úvahu vaši pozici i pozici nepřátel, dále dosah zbraně, její účinnost nebo speciální útoky. Tentokrát můžete máchnout i do vzduchu, hra vás už automaticky nepřiblíží k nepříteli, jako tomu bylo dříve. Vývojáři se dušují, že souboje mají být akční a aktivní. Místo toho, abyste čekali na výpad jednoho nepřítele, tak na vás mají všichni neustále útočit, a tudíž se musíte bránit, například uskakováním nebo pomocí štítu, a samozřejmě vaše oponenty co nejdříve zlikvidovat.

Assassin's Creed: Origins bude navíc první hrou v sérii, která nabídne výběr obtížnosti. Ubisoft si tak zjevně věří, že hra tentokrát má potenciál na to představit pořádnou výzvu i pro hráče, kteří ji přímo vyhledávají. Díky tomu, že vy i vaši nepřátelé budete mít různé levely, tak můžete narazit na skupinku nepřátel, které jsou zkrátka mimo vaše schopnosti. Už od začátku by vám měl být svět víceméně otevřený, ale v některých částech zkrátka zprvu nepřežijete.

Jak už bývá zvykem, dočkáme se dvou příběhových a navzájem propojených linek - jedna se odehrává v minulosti, tedy ve Starověkém Egyptě za dob Kleopatry, přičemž se dostanete do role Bayeka, egyptského medžaje. Druhá linka je zasazena do přítomnosti či budoucnosti. Ta by tentokrát měla nabízet pořádného hrdinu jako v dřívějších dílech, ne pouze němého nikoho bez tváře jako v posledních přírůstcích do série. O moderní lince ovšem Ubisoft mlčí, takže se musíme omezit jen na slib o tom, že by mělo jít opět o důležitou část hry. Pokud ale nemůžete odolat, tak zamiřte sem, kde naleznete první neoficiální obrázky.

DLC

Nový Assassin's Creed se dočká několika menších i větších DLC a přídavků. Těmi největšími jsou příběhová rozšířeni The Hidden Ones a The Curse of the Pharaohs. První jmenovaná expanze, která vyjde v lednu příštího roku, nás má zavést do období několik let po událostech hlavní hry a do nové oblasti plné Římanů; naopak druhá expanze, která vyjde v březnu, zase do mýtického regionu, kde budeme bojovat proti nemrtvým faraonům a egyptským monstrům.

Kromě toho nabídne Season Pass hry i balíčky Roman Centurion a Horus, jež zahrnou nové obleky, zbraně a štíty. Součástí by mělo být i 500 Helix bodů a exkluzivní zbraň Calamity Blade.

Assassin's Creed: Origins se ovšem dočká i několika neplacených dodatků. Během vydání bude k dispozici Photo Mode a také různé denní mise a výzvy, za které můžete získat nejrůznější odměny. Dva týdny na to by měl vyjít režim Trials of the Gods, kde budeme moci pravidelně bojovat proti egyptským bohům a získat další zajímavé odměny. Začátkem příštího roku vyjde ještě Discovery Tour, díky kterému se ze hry stane jakési virtuální muzeum (více informací zde), a Horde Mode, v němž budeme bojovat proti vlnám nepřátel.

Datum vydání a platformy

Assassin's Creed: Origins vychází celosvětově 27. října, a to na PS4, Xbox One a PC. Verze pro osobní počítače tedy vyjde společně s konzolovými verzemi.

Hardwarové požadavky

Minimální požadavky:

• Procesor: Intel Core i5-2400s @ 2.5 GHz nebo AMD FX-6350 @ 3.9 GHz• Operační paměť: 6GB• Grafika: NVIDIA GeForce GTX 660 nebo AMD R9 270 (2048 MB VRAM a Shader Model 5.0)

Doporučené požadavky:

• Procesor: Intel Core i7- 3770 @ 3.5 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz• Operační paměť: 8GB• Grafika: NVIDIA GeForce GTX 760 nebo AMD R9 280X (3GB VRAM a Shader Model 5.0)

Neměnné požadavky:

• OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (pouze 64-bit verze)

Česká lokalizace

Stejně jako u drtivé většiny her od Ubisoftu, a především série Assassin's Creed jako takové, můžeme čekat českou lokalizaci v podobě titulků, a to na všech platformách.

Kde hru koupit?

Assassin's Creed: Origins si můžete koupit v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. K předobjednávce navíc dostanete misi Tajemství prvních pyramid, kde, jak už název napovídá, odhalíme tajemství prvních pyramid (to jste nečekali, co?).

Nejzajímavější videa

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama