Assassin's Creed – Průvodce světem
Speciály Článek Assassin's Creed – Průvodce světem

Assassin's Creed – Průvodce světem

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3

Prolistujte si výpravnou knihu o bájném světě Assassin's Creed.

Reklama

Nedávno jsme vás v této novince informovali o českém vydání knihy Assassin's Creed – Průvodce světem, kterou na našem trhu lokalizovalo a vydalo vydavatelství Crew ve spolupráci s Fantom Print. Nyní se nám tato krásná, velká, těžká až luxusní kniha dostala do pracek, tak v ní spolu s námi zalistujte, protože takto podrobná encyklopedie světa Assassin's Creed tu v češtině ještě nebyla.

Už na první dobrou je vidět, že to není žádný obyčejný paperback, v jakých řada příběhů z univerza Assassin's Creed běžně vychází, ale jako francouzský originál Guide Essentiel Assassin's Creed z vydavatelství Hachette opravdu poctivý kus knihy. Pevná a šitá vazba kombinuje luxusně vypadající matný a lesklý tisk, kniha váží přes 1,9 kg a rozměry má cca 31 x 25 cm. Obsahuje 256 stran velmi kvalitního a lesklého křídového papíru s vysokou gramáží.

A rád prozradím, že jako redaktor na ní pracoval náš kolega Marek Tvrdý, jako konzultant další redaktor Zingu Jan Kalný a na lokalizaci se podílel i známý herní překladatel Filip Ženíšek. První originální vydání této knihy sice vyšlo již před více než třemi roky, ovšem v češtině je kniha v novém a o 50 stránek rozšířeném vydání.

 

 

Docela mě zaujala tvorba autorky Arin Murphy-Hiscock, protože Assassin's Creed – Průvodce světem je jejím prvním videoherním titulem. Jinak se věnuje knihám o přírodě a o využití přírodních zdrojů (hlavně bylinek) pro léčitelství a péči o sebe. Že by se bylinkářka zhlédla v sérii Assassin's Creed a začala konečně psát o pořádných věcech?

Kniha Assassin's Creed – Průvodce světem je podrobná encyklopedie celé ságy Assassin's Creed od popisu všech hlavních frakcí, historický vývoj až po přestavení současného Absterga. Publikace se ovšem nezabývá konkrétně jednotlivými hrami Assassin's Creed, nýbrž se snaží přiblížit jeho svět a historii v globálním měřítku. A to jako zdroj informací, ke kterému se budete rádi vracet nejen při hraní nějakého dílu této velké herní série, když vám nebude něco jasné.

Na názvy příslušných her v knize prakticky nenarazíte, což mi trochu vadilo, protože bych uvítal, kdyby bylo vždy uvedeno, jakých titulů se jednotlivé postavy, místa, události či nepřátelé, o nichž kniha vypráví, týkají. Např. ve velmi podrobném přehledu všech nejvýznamnějších asasínů (tedy hlavních postav her Assassin's Creed), není nikdy uvedeno, v jakých hrách či produktech je najdete. Kniha zobrazuje postavy a další reálie nejen z her, ale i z dalších produktů, včetně komiksů a románů.

 

 

Na stránkách se ale pokocháte stovkami nádherných artworků všech možných míst, postav, předmětů a dalších, při nichž si uvědomíte tu obrovskou rozlohu světa Assassin's Creed, přičemž tím nemyslím jen jeho plošnou velikost, ale hlavně jeho ucelenou historii, vývoj a pozadí. Je to zkrátka nyní již daleko více než jen videoherní sága.

Assassin's Creed – Průvodce světem ovšem není první takovou publikací. Je to dílo navazující na knihu Assassin's Creed Encyclopedia, kterou vydal přímo Ubisoft vlastním nákladem v roce 2012. Nynější průvodce je ovšem daleko výpravnější, podrobnější a rozsáhlejší než zmíněný předchůdce, který ani nebyl přeložen do češtiny.

Assassin's Creed – Průvodce světem je výtečný zdroj informací pro všechny fanoušky Assassin's Creed. Sem tam unikla nějaká ta textová chybka, ale celkově se jedná o nadmíru povedenou publikaci, která navíc stojí o něco méně, než je u podobných titulů obvyklé. Za 599,- Kč ji můžete zakoupit na Xzone.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama