Assassin’s Creed: Revelations – Eziova pouť končí
Speciály Článek Assassin’s Creed: Revelations – Eziova pouť končí

Assassin’s Creed: Revelations – Eziova pouť končí

Michal Maliarov

Michal Maliarov

41

Revelations ukazuje Ezia v nejlepším a důstojně uzavírá trilogii. Dozvíme se tajemství assassinů?

Reklama

Ezio Auditore da Firenze je muž bez cíle. Poté, co pomstil smrt svého otce (a zabil při tom tisíce lidí) je na křižovatce života. Ikonický assassín musí nyní hledat smysl svého života a následovat osud, aby zjistil, zda dráha mistrovského zabijáka byla ta správná životní cesta.

Ubisoft rozhodně nehodlá ukončit sérii Assassin’s Creed. Na příběh Ezia však upoutává svoji veškerou pozornost. Je to naposledy, co Ezia spatříme. A je to naposledy, co spatříme Altaira a Desmonda. Ubisoft dává dohromady to nejlepší, co za celou sérii dokázal zužitkovat a my se tak můžeme těšit na zatím nejlepší díl série.

Konečně něco jiného

Předváděčka nás vzala na procházku Konstantinopolem, který ihned předvedl o něco vylepšený grafický kabátek. Na ulicích je více lidí, budovy jsou detailnější a vůbec je na obrazovce hodně malých detailů a serepetiček, který zlepšují výsledný dojem.

Vylepšení potkalo téměř vše. Koncept Orlího zraku je nyní mnohem více využitelný v praxi (především v kombinaci s bombami). Těch bude mnoho druhů a již ukázka nás navnadila na využití alespoň některých z nich. Nebude tak problém se zbavit celé skupinky vojáků, pokud máte tu správnou v kapse. A když vše ostatní zklame, prostě je vyhoďte do vzduchu.

Ubisoft předvedl inovativní soubojový systém a akční využití háku, velké novinky série. Mise se odehrávala v přístavu a jak Eziovi utíkala loď, na které musel být, stával se stále brutálnější a akčnější. Po proběhnutí několika dalších lodí se dostal k jednomu z nových vynálezů, Řeckému Ohni.

Pokud se ptáte, o co se jedná, je to vlastně středověká verze plamenometu. Díky němu jsou nepřátelské lodi během mžiku v plamenech a začíná závod s časem a ohnivým peklem, které se kolem rozpoutalo. Zde využívá Ezio klasického parkouru v kombinaci s hákem, takže se rychle dostává z problémů. Grafickému kabátku nedělá problém pojmout desítky vybuchujících lodí, při čemž je vidět především upgradovaný systém světla a stínů.

Konec předváděčky už se nesl v klidném duchu série, kde sledujeme Ezia odplouvat se svou lodí od chaosu v přístavu, přičemž nám do uší vtrhává nádherná melodie, která je v sérii Assassin’s Creed tak nějak zvykem.

Vše při starém, a přesto nově

Ubisoft zkrátka nechce ponechat nic náhodě. Staví na tom, co udělalo sérii tak úspěšnou, vyndavá nepovedené mechanismy a přidává nové zbraně, vychytávky a blbůstky, které fanoušci milují. Pokud vše půjde podle plánu, Assassin’s Creed jen potvrdí svůj post jedné z nejlepších herních sérií moderního herního průmyslu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama