Assassin's Creed: Revelations (Multiplayer) - Recenze
Blogy čtenářů Recenze Assassin's Creed: Revelations (Multiplayer) - Recenze

Assassin's Creed: Revelations (Multiplayer) - Recenze

Jan Kalný

Jan Kalný

Asi všichni ví, že poslední 2 pokračování série Assassin's Creed obsahují i hru více hráčů. Multiplayer AC: Brotherhood, byl velmi oblíbený a…

Reklama

Asi všichni ví, že poslední 2 pokračování série Assassin's Creed obsahují i hru více hráčů. Multiplayer AC: Brotherhood, byl velmi oblíbený a zajímavý, ovšem byl problém s připojením, mody byly zajímavé a další super věci, možná to byl i důvod daleko větší prodejnosti Assassin'S Creed. Ovšem jak se vyvedlo "pokračování" multiplayeru ?

 

Jste (j)elita z Absterga

To je asi tak vše co potřebujete o příěhu multiplayeru vědět. Jste jeden z noviců, kteří se snaží dostat do popředí a být oficiální templář jedné z nějvětších společností na světě - Absterga. Postupem budete odemykat videa ve kterých vám náš starý známý Vidic bude stále slibovat že vám brzo ukáže obrovské tajemství - jaké ?Postupem hraní budete odemykat i dokumenty se spousty obrázků, které jsou opravdu zajímavé.

 

Patron je základ všeho

Hned po spuštění na vás vybafne jakýsi mužský hlas, ten vás bude prvních několik minut hry provázet. Nejdřív si vyberete obrázek patrona, jednoduše řeceno váš avatar. Na výběr máte pouze pár obrázku, ostatní se budou odemykat postupem času.

Po výběru avataru si vytvoříte emblem, kdo hrál Call of Duty: Black Ops (Multiplayer) okamžitě ví, ten kdo stále netuší, jedná se o jakýsi váš osobní znak, který se objeví např. na pláštích vašich postav.

Až se trochu proberete, příjde na řadu hra samotná, tedy - úvodní hra. Tam si vyberete postavu a oný mužský hlas vám bude velmi stručně ale zároveň velmi detailně popisovat jak se hra hraje, co jaká věc znamená, dostanete několik cílů a i pronásledovatele. Poté vás mužský hlas uvítá do uvodní hry 2 (opravdu originální...), tam se naučíte lehce pokročilé věci. Po této uvodní hře vás hra automaticky připojí do hry mezi opravdové hráče, přesněji do módu Jednoduchý deathmatch.

Tento mód můžete okamžitě ukončit nebo odehrát to jedno kolo. Tak či onak, se potom dostanete do celého hlavního menu. HURÁ!

Ve hře záleží na tom jak hrajete, což vám i v úvodní hře řekne mužský hlas. Narozdíl např. od Call of Duty, zde není důležité lítat jak blbec ze střechy na střechu a zabíjet jak šílenec všechno co se hýbe, důležitá je zde důkladnost. Pokud hrajete pomalu, klidně a nikam nepospícháte, tak můžete získat daleko více bodů než když se hlava-nehlava vrhnete ke svému cíli.

 

 

Abstergo-obchoďák (+Customization)(+Úrovně)

Za každou odehranou hru dostanete takzvané "Abstergo points", které slouží jako peníze, za ty si můžete kupovat nové obrázky patronů, nové zbraně, schopnosti, emblemy, vzory, barvy, .... Ano, je toho na skladě opravdu mnoho, ale peněz tak mnoho není, musíte doslova taktizovat co si koupit. Abstergo points se také sbírá novými úrovněmi, plněním výzev a jinými věcmi.

Kustomizace je ve hře velmi rozšířená věc, každá postava má několik modelů částí těla. Je libo tuhle hlavu a tuhle nohu, s touhle rukou a tamtou zbraní ? Ano! Ale vypadá to hnusně = zbytečnost kupovat.

Každá postava má své charakteristícké pohyby, zbraně a vlastně vše nač si vzpomenete. Strážný nemá kudlu, ale velké kopí. Je to hezké, ale každou zbraň nemůžete koupit ihned na začátku (i když máte peníze), musíte si je nejdřív pomocí úrovní odemykat. A novou úroveň získáte jednoduše hraním her.

Mimo vizuální kustomizace je tu i ta fyzická v podobě schopností, ty se od Brotherhoodu moc nezměnili, ale budete je moct mít téměř od začátku a ne až od levelu 30 jako u Brotherhoodu. Přibili ale některé nové jako např. teleport, či hacknutí animusu, ty nejsou zrovna levné ale občas velmi užitečné. Máte na výběr až 5 sad schopností (profily) do kterých můžete dát 2 schopnosti, 1 bonus za sérii zabití (většinou body navíc) a 1 bonus za sérii úmrti (většinou vylepšení schopností a jiné). Ve hře je i přítomnost craftování schopností, osobně jsem se k tomuto ještě nedostal, tak buďme překvapeni.

Pokud dosáhnete max. úrovně (50) budete moci využít prestiž (opět známe z Call of Duty), takže můžete jít těchto 50 úrovní znovu, tentokrát budete mít hvězdičku což značí prestiž. Některé věci jako např. pohyby při ochromení či zbraně budou vyžadovat právě tento přestiž. Prestiží je 99, takže dohromady je ve hře 4950 úrovní a to už je útihodné číslo...

 

Výzvy a tituly

Ve hře jsou také výzvy, které když splníte dostanete body. Mimo např. "Zabijte 2000 templářů" zde najdete i zajímavé jako např. "Zabij nepřítele který je poblíž dvou jiných templářů a do sedmi vteřin zabij alespoň jednoho z těch dvou". Za splnění výzev dostanete tituly, které si můžete "připnout" ke svému profilu. Tituly jsou např. tyto: Špión, Cíl, Nezastavitelný nebo např. Profesionál (můj oblíbený). Bohužel, výzvy a tituly nemají žádné širší využíti.

 

 

I Abstergo má své -

Abych jen hru nevychvaloval, musím říct i nějké to mínus, největším mínusem je asi problém s připojováním, to bylo od Brotherhoodu viditelně vylepšeno, ale stále to dělá problémy a kolikrát se do hry prostě nepřipojíte ani za půl hodiny. A pokud máte kámoše v partě a chcete si zahrát tak to se nepřipojíte už vůbec...

 

Dalším větším - bude asi občasná nespravedlnost kdy s levelem 1 hrajete proti levelu 50 prestiž 8, který má vše koupené a vylepšené... prostě nemáte šanci.

 

Verdikt

"Konečně kone té hrozné recenze" a já se vám nedivím. Multiplayer AC:R je oproti Brotherhoodu na první pohled stejný, ale blíže jde o úplně novou hru, vylepšenou o několik věcí, pokud milujete paranoiu, neváhejte a běžte do obchodu (ne toho Abstergovskýho) a šup šup a kupte první krabici AC:R co najdete! 9/10.

Assassin's Creed: Revelations (Multiplayer) - Recenze

Verdikt

Multiplayer Revelations je takový MP který AC nejen sluší, ale také ho povyšuje na novou úroveň.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Originalita
Provedení
Zase několik měsíců zábavy
Občas se blbě připojuje
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama