Assassin’s Creed: Syndicate konečně oficiálně oznámeno
Assassin's Creed: Syndicate Novinka Assassin’s Creed: Syndicate konečně oficiálně oznámeno

Assassin’s Creed: Syndicate konečně oficiálně oznámeno

Jan Kalný

Jan Kalný

113

Odehrávat se bude ve viktoriánském Londýně. Přesně tak, jak se v posledních měsících a dnech předpokládalo <strong>+ první gameplay záběry, screenshoty a tři sběratelské edice</strong>.

Reklama

Už v listopadu minulého roku se objevily první náznaky nového dílu Assassin’s Creed s údajným podtitulem Victory. Poté se objevily informace, že by se nový díl mohl jmenovat Syndicate a několik posledních dní už Ubisoft vytvářel hype k oznámení, které před chvílí proběhlo. A světe div se, spekulace se potvrdily.

Nový díl Assassin’s Creed se skutečně bude odehrávat ve viktoriánském Londýně v 19. století. Konkrétně v jeho druhé polovině - v době vrcholící Industriální revoluce, období plného neuvěřitelné invence, která promění životy milionů lidí.

V této době se rychle rozšiřovala mezera mezi chudými a bohatými a ze životů řadových dělníků se tak stávalo spíše legální otroctví. Nejnižší společenské vrstvy si tak v rámci boje o přežití vytvořili nový druh rodiny – gangy – a přizpůsobily se životu v podsvětí. Hráči se vžijí do rolí Jacoba a Evie Fryeových, assassinských dvojčat vychovaných k následování Kodexu. Jacob, cílevědomý, horkokrevný a nespoutaný vůdce podsvětního gangu se výrazně liší od své sestry Evie, mistryně skrývání a manipulace. Jacob a Evie se společně postaví proti rivalům, plutokratům i Templářům, aby vysvobodili lid z chudoby a korupce a získali zpět kontrolu nad Londýnem.

Jacob bude více akční a brutální, Evie bude naopak tou racionální půlkou téhle sourozenecké dvojce. Evie má tvořit 25 procent z příběhové linky a mezi oběma aktéry bude možné libovolně přepínat v momentě, kdy nebudete plnit žádnou misi.

Jacob Frye se svou sestrou budou mít za úkol znovu vzkřísit Bratrstvo a vyhnat Templáře ze židle nadvlády.

K dispozici budete mít také nové zbraně a vybavení, mezi kterými se blýská především nůž kukri, revolver, mosazný boxer, Assassínská rukavice nebo s vystřelovačem lana a háku vyšplháte na jakoukoliv Viktoriánskou budovu, během mžiku slaníte ze střechy na střechu nebo se z výšky spustíte přímo k vaší nicnetušící oběti. Představte si prostě výtah z Assassin's Creed: Brotherhood v mobilní podobě.

V této moderní době už nemůžete nosit meč na opasku a pochodovat s ním po ulici. Budete bojovat pomocí menších zbraní, vrhacích nožů a pěstí. Tvůrci také právě cílí na rvačky. Celý soubojový systém by měl být daleko rychlejší a plynulejší.

V Assassin's Creedy Syndicate nás také čekají nové herní mechanismy jako je například skákání z drožky na drožku, ve kterých se také můžete schovávat a bojovat na nich. Stejně tak budete muset osvobozovat čtvrti od Templářů (takže něco podobného jako v Assassin's Creed: Revelations). Samozřejmě se nevyhnete ani vlakům a nejnovějším technologiím téhle fascinující doby. Chybět nebudou ani parní vlaky, které budete moci využít, stejně jako koňská spřežení, pro zběsilý parkour po jejich střechách, sledování vašich nepřátel nebo rychlý únik po úspěšné misi.

Samotné prostředí hry má pak být o přibližně 30% větší než Paříž v Assassin's Creed: Unity a skládat se bude ze šesti částí, mezi kterými je například Westminster, Strand nebo Whitechapel. Setkat bychom se také měli s velkými osobnostmi jako je Charles Dickens a Charles Darwin.

"V Assassin’s Creed Syndicate se hráči ocitnou v největším a nejmodernějším městském otevřeném světě ze všech dosud vydaných her série Assassin’s Creed. Boje jsou brutálnější než kdy dřív a nově budete soupeřit s nepřátelskými gangy a rozšiřovat sféru svého vlivu napříč Londýnem," dočteme se v tiskové zprávě.

„Možnost vést podsvětní gang, ovládat jakékoliv dostupné vozidlo a používat moderní nástroje k vypořádání se s rozlehlým Viktoriánským Londýnem, to je to co dělá tuto hru výjimečnou.“ Říká Marc-Alexis Côté, creative director v Ubisoftu. „Assassin’s Creed Syndicate byl ve vývoji více než dva roky a toto nové, moderní pojetí živého otevřeného světa určitě potěší jak dlouholeté fanoušky Assassin’s Creed, tak úplné nováčky.“

Rvačky, honičky, střílení… To všechno nás v novém díle Assassin's Creed s podtitulem Syndicate čeká.Co rozhodně může mnohé z vás potěšit je i to, že půjde pouze o singleplayerovou hru. Žádná kooperace, žádný multiplayer a dokonce ani žádná mobilní aplikace. Hra pak vyjde pro PS4 a Xbox One 23. října, PC dorazí bohužel o něco později. Pravděpodobně koncem listopadu.

Sběratelské edice

Další obrázky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama