Novinka Asus představil vlastní konkurenci Steam Decku

Asus představil vlastní konkurenci Steam Decku

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy Windows PC

Další herní handheld na cestě.

Reklama

Když společnost Asus 1. dubna představila vlastní handheld, většina hráčů si myslela, že jde o aprílový žertík. O to větším překvapením bylo, když o dva dny později vyšlo najevo, že jde o reálné zařízení, které Asus plánuje prodávat.

Přenosné herní zařízení nese název Asus ROG Ally a samotná společnost ho označuje jako své první kapesní herní PC. Je zřejmé, že hlavním konkurentem, jehož úspěch se Asus se svým zařízení pokusí napodobit, bude Steam Deck od Valve a v menší míře také Nintendo Switch.

Zařízení bude pohánět upravený procesor SoC s jádrem Zen 4 od AMD, RDNA 3 grafická karta a operační systém Windows 11 s rozšířením přímo od Asusu. Mezi přednosti Asus ROG Ally by se měl řadit displej s rozlišením 1920 x 1080, podporou 120HZ, úhlopříčkou 16:9 a jasem na úrovní 500 nitů. Steam Deck pro porovnání nabízí displej s rozlišením 1280 x 800 s podporou maximálně 60HZ, úhlopříčkou 16:10 a maximálním jasem 400 nitů.

Kromě výše přiloženého traileru se níže můžete níže podívat také na první dojmy od dvojice tvůrců, kteří zařízení dostali k otestování. Například ve videu z kanálu Dave2D můžete vidět přímé srovnání se Steam Deckem, při kterém autor poukazuje na menší rozměry a váhu novinky od Asusu.

Otazník aktuálně visí nad výdrží baterie, datem vydání, dostupností na našem trhu i samotnou cenou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama