Asus ROG Ally a Steam Deck v přímém srovnání
Novinka Asus ROG Ally a Steam Deck v přímém srovnání

Asus ROG Ally a Steam Deck v přímém srovnání

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte, jak na obou zařízeních vypadají jednotlivé hry.

Reklama

Minulý týden se očekávaný handheld Asus ROG Ally dočkal odhalení data vydání a ceny. Zařízení se zároveň dostalo do rukou většímu množství novinářů a komunitních tvůrců. Výsledkem jsou první testy a hodnocení, ve kterých je zařízení od společnosti Asus porovnáváno s konkurenčním Steam Deckem od Valve.

Přehledné srovnání přinesl například kanál ElAnalistaDeBits. Ten se ve svém videu zaměřil na porovnání nahrávacích časů a grafiky u hned několika her. Asus ROG Ally těží především s vyššího rozlišení. Zatímco na Steam Decku běží testované hry v rozlišení 720 až 800p, tak ROG Ally dokáže nabídnout rozlišení 1080p.

IPS displej, kterým je handheld od Asusu vybaven, navíc umožňuje hraní až ve 120Hz. Hráči na Steam Decku se musí spokojit s 60Hz. Celkově vyšší výkonnostní parametry ROG Ally se podepsaly také na rozdílu v nahrávacích časech, kde byl Steam Deck rovněž poražen.

Je však nutné poznamenat, že vyšší výkon a s tím spojené výhody jsou v případě Asus ROG Ally vykoupeny také vyšší cenovkou, která bude v České republice činit 19 490 korun. Asus ale pro druhou půlku roku chystá méně výkonnou variantu, která by měla mít ke Steam Decku z pohledu ceny i výkonu ještě blíže.

Aktuálně představená vyšší verze vyjde 13. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama