Asus ROG Ally odhalil datum uvedení i cenu
Novinka Asus ROG Ally odhalil datum uvedení i cenu

Asus ROG Ally odhalil datum uvedení i cenu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Konkurent Steam Decku bude k dispozici také v České republice.

Reklama

Společnost Asus na speciální prezentaci odhalila několik důležitých informací o chystaném handheldu Asus ROG Ally, kterým se chce tchajwanský výrobce postavit populárnímu Steam Decku. V první řadě jsme se dozvěděli cenu, která byla stanovena na 800 eur.

Zároveň vyšlo najevo, že se zařízení bude oficiálně prodávat také v České republice. Doporučená cena bude u nás činit 19 490 Kč. je důležité zdůraznit, že se zveřejněná cena týká výkonnější a tím pádem logicky i dražší varianty, které disponuje procesorem AMD Ryzen Z1 Extreme.

Asus připravuje také levnější verzi s procesorem AMD Ryzen Z1, která vyjde v druhé polovině roku. Nejprve ale na trh vstoupí právě výkonnější verze, jejíž uvedení bylo stanoveno na 13. června, kdy bude Asus ROG Ally oficiálně k dostání také u nás.

Asus ROG Ally odhalil datum uvedení i cenu

Kromě zmíněného procesoru se nový handheld pochlubí RDNA 3 grafickou kartou, 16 GB LPDDR5 pamětí, 512 GB PCIe 4.0 SSD diskem nebo MicroSD slotem pro rozšíření úložiště. Za pozornost stojí také Full HD displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz, jasem až 500 nitů a odezvou 7 ms.

Zařízení pohání operační systém Windows 11, díky čemuž na něm budete moci problémů hrát tituly ze svých digitálních knihoven na Steamu, Epic Games Store nebo Battle.netu. Asus rovněž navázal bližší spolupráci s Microsoftem, která se kromě propagace a použitého operačního systému projevuje snadnou přístupností k rozsáhlé knihovně her v rámci Game Passu a s tím spojeným funkcím Xbox Play Anywhere či Xbox Cloud Gaming.

Při zakoupení Asus ROG Ally dokonce získáte Game Pas na tři měsíce zdarma. Níže se můžete podívat na shrnující video, unboxing i záznam launch eventu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama