Atari chystá nový Asteroids. Půjde o survival onlinovku
Novinka Atari chystá nový Asteroids. Půjde o survival onlinovku

Atari chystá nový Asteroids. Půjde o survival onlinovku

Michal Burian

Michal Burian

1

Asteroids Outpost brzy pro PC přes Steam Early Access.

Reklama

Možná si pamatujete na arkádovou hru Asteroids od Atari, klasiku z roku 1979, která se hrála na automatech. Ovládali jste v ní vesmírnou loď, s kterou jste ničili asteroidy. Zahrát si ji dokonce můžete ve svém prohlížeči zde.

Atari se rozhodlo, že se ke hře vrátí, pochopitelně v novém podání. Asteroids Outpost bude masivně multiplayerová survival onlinovka, která vyjde v březnu pro PC přes Steam Early Access. Titul se bude odehrávat v daleké budoucnosti ve vesmíru, kde budete moci spolupracovat s ostatními hráči nebo proti nim bojovat. Budete prozkoumávat vesmír, objevovat tajemná sci-fi místa, plni různé mise a sbírat zdroje z asteroidů. Stanete se vesmírným horníkem bojujícím o život v pásu asteroidů, kde těží důležité a drahé zdroje. Budete pod sprškou asteroidů, které budete muset sestřelit, abyste ubránili svou základnu. K dispozici budete mít různé zbraně i vozidla pro pohyb po asteroidech. Chybět nebude craftování, úprava vybavení a postupné vylepšování všeho možného.

Vydavatel hru popisuje jako open-world svět se sandboxem a survival elementy. Navíc se pochlubí ještě nějakou formu head-to-head multiplayeru, ale k tomu zatím Atari více neřeklo. Každopádně pozor si budete muset dávat nejen na ostatní asteroidy, čas od času do sebe narazí, což vás může dost ohrozit a dokonce zničit vaší základnu, ale také na ostatní hráče, kteří vás mohou kdykoliv napadnout a snažit se zabrat vaše území.

„Asteroids patří mezi nejvýznamnější tituly v portfoliu Atari, které sčítá více než 200 her a sérií. Nezapomínáme na původní Asteroids. Do nové hry jsme začlenili klasické funkce s novými předpoklady a hratelností. Asteroids: Outpost osloví nejen příznivce klasických Asteroids, ale také milovníky pohlcující survival hry a expanzivní MMO.“

Asteroids Outpost je ve vývoji ve studiu Salty Games, které není moc známé. Sídlí v Los Angeles a bylo prý založeno veterány herního průmyslu s desítkami let zkušeností ve vývoji AAA her. Jeho zaměstnanci pracovali kupříkladu na Call of Duty: Black Ops 2, Call of Duty: Ghost a Star Trek Online.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama