Atomic Heart obdrželo češtinu
Atomic Heart Novinka Atomic Heart obdrželo češtinu

Atomic Heart obdrželo češtinu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

88
Platformy Windows PC

Obdobně jako u Hogwarts Legacy se jedná o strojový překlad.

Reklama

Stránka Pařanský Ráj se do produkce českých lokalizací podle všeho naplno obula. Po strojové češtině pro Hogwarts Legacy tu máme další obdobně zpracovaný překlad. Vytvořena byla lokalizace pro v naší recenzi oceňovanou akci Atomic Heart. Překlad funguje jak na Steamu, tak na Game Passu, takže ti z vás, kterým angličtina moc nesedí mají příležitost si hraní minimálně trošku zpřístupnit. Texty samozřejmě nejsou zcela vyladěné, avšak pokud netoužíte po tom mít 100 % odladěný překlad určitě je to jedna z cest jak si hraní nového titulu vychutnat.

Sami tvůrci strojové češtiny do Atomic Heart minimálně v případě k Hogwarts Legacy na svém webu prezentují, že takto navyšují nákupy a tak zvyšují potenciál vzniku oficiálních češtin do her, což není tak úplně pravda. Nákupy hry samotné možná ano, avšak v případě lokalizace hraje prim rozhodnutí distributora majícího na její realizaci vliv a ten se rozhoduje podle trošku odlišných parametrů.

Jak třeba dále rozebírá streamer Agraeleus v jednom ze svých videí, krabicové verze na PC pro Hogwarts Legacy u nás nenajdete. Odpadá tak skutečnost, že byste skrze svůj nákup podpořili vznikl oficiální češtiny. Prim totiž pro lokální distribuci hrají fyzické kopie, jež distribuuje, což rozhodně nefyzické varianty nejsou. Stejně tak je od pana Pokorného nečestné určitým způsobem v závěru jeho nejnovějšího videa útočit na normální překladatele a naznačovat, že jejich cílem jsou pouze peníze od fanoušků. Většina totiž pro komunitu dělá maximum.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama